Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– DCS a investit peste 3 mil. euro in dezvoltarea serviciilor de Internet

Digital Cable Systems, jucător pe piaţa autohtonă de telecomunicaţii, anunță finalizarea proiectului de mărire a lățimii de bandă pentru acces la Internet pentru abonații din toate localitățile în care AKTA (divizia adresată consumatorilor individuali) oferă servicii triple-play (televiziune, Internet, telefonie).

Proiectul s-a întins pe un an de zile şi a fost implementat etapizat la nivel național, în urma unei investiții de peste 3 milioane de euro.

Potrivit lui Malacopol, creșterea în sectorul telecomunicațiilor se va baza și în acest an pe serviciile de Internet.

“Așa cum arată un studiu recent, proporția de utilizatori de Internet din România a crescut de 10 ori, ajungând de la 3,6% în 2000 la 35,5% în 2010 în mediul urban. Însă există diferențe între mediul urban, mic-urban și rural, ceea ce va duce la creșterea pieței. Suntem încrezători în șansele de evoluție a zonelor rurale în următorii 3 – 5 ani, astfel încât diferențele să se micșoreze semnificativ între cele 3 zone,“ declară Dinu Malacopol, CEO DCS.

Ponderea serviciilor de internet în veniturile AKTA este în prezent la nivel de peste 25%, compania înregistrând creșteri anuale constante de peste 35%, a numărului de abonați, în ultimii 2 ani.

Potrivit reprezentanților companiei, în acest moment există o distribuție destul de echilibrată a bazei de clienți între cele 3 abonamente, de 8, 14 și 20Mbps, cu o pondere ușor mai mare pentru abonamentul de 8Mb.

“Toți clienții rezidențiali AKTA de Internet beneficiază în prezent de această mărire de bandă, fără nici un cost suplimentar pentru ei. Acest proiect se înscrie în strategia noastră de a oferi în permanență servicii la cele mai înalte standarde pentru a menține și îmbunătăți continuu satisfacția și experiența clienților noștri în utilizarea serviciilor AKTA, “ declară Dinu Malacopol, CEO DCS.

Înființat în 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, grupul DCS este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii de pe piaţa autohtonă. Compania oferă servicii de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, soluții de transmisiuni date și acces Internet, precum și telefonie fixă, atât pe segmentul business cât și pe cel al clienților rezidențiali, pe piaţa din România.

Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA – adresat în exclusivitate consumatorilor individuali, și Dial Telecom – unul dintre cei mai importanți ofertanți de servicii de acest tip pe segmentul business.

AKTA, divizia orientată către consumatorii individuali, furnizează servicii triple-play prin cablu (TV/ Internet/ Telefonie), precum și televiziune prin satelit direct-to-home (DTH), fiind unul dintre puţinii operatori de pe piaţa locală ce oferă transmisiuni în format HD.

Dial Telecom este prezentă pe piața de telecomunicații din România începând cu anul 2001, ca subsidiară a Dial Telecom Cehia, fiind apoi preluată, în 2007, de grupul Digital Cable Systems. În prezent, Dial Telecom este operatorul preferat de companii pentru servicii integrate de comunicații electronice: telefonie fixă, acces Internet, soluții de date și colocare servere.

Toate serviciile Dial Telecom sunt furnizate cu eficiență și promptitudine sub conceptul ”one-stop-shopping”, în sistem ”la cheie”, susținând deviza companiei ”Tehnologie cu față umană”. Pentru calitatea serviciilor oferite, Dial Telecom a obținut certificarea ISO 9001.

Reclame

Filed under: IT&C, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: