Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Angajatele Daimler participă la raliul din deşert Aicha des Gazelles

Daimler şi-a trimis angajatele Marie Le Neillon-Quesseveur, Christina Ines Ackermann, Andrea Spielvogel şi Anneke Voss în deşert, într-o misiune oficială: cea de a reprezenta Mercedes-Benz în raliul Aicha des Gazelles.

Volker Mornhinweg, Mercedes-Benz Vans Manager, şi-a luat rămas bun de la cele patru angajate săptămâna trecută, în Stuttgart. Mornhinweg s-a adresat acestora: „Acest raliu în deşert va constitui o mare provocare pentru voi. În acelaşi timp, va fi o aventură incitantă, desigur. ”

Angajatele participă la raliu

Angajatele Daimler au participat déja cu success la raliul în deşert anul trecut, conducând un Viano şi obţinând locul al doilea în categoria lor. „Din moment ce atât de multe angajate au dorit să ia parte la acest eveniment şi deoarece diversitatea joacă un rol atât de important în cadrul Daimler, anul acesta am decis să permitem din nou angajatelor noastre să îşi realizeze visul de a participa la raliu”, a declarat Mornhinweg.

Autovehiculele

În raliul din acest an, Daimler va utiliza trei autovehicule comerciale uşoare Mercedes-Benz: două Vito şi un Sprinter. Noul Vito a fost modificat pentru participarea la raliu, pentru care a fost echipată cu o caroserie întărită cu lonjeron, cu un kilometraj electronic Terratrip, scaune adaptate special pentru competiţii, extinctoare, protecţie pentru şasiu, anvelope speciale pentru deşert şi alte dotări. Cu toate acestea, propulsia, frânele şi sistemele electronice ale autovehiculului fac parte din dotările standard.

Cu excepţia ampatamentului scurtat, cel de-al treilea autovehicul participant la raliu, un Mercedes-Benz Sprinter, este de asemenea un autovehicul de serie, ce a suferit modificări minore cu ocazia raliului. Printre schimbări se numără anvelopele speciale pentru nisip, caroseria întărită cu lonjeron, scaunele adaptate pentru competiţii şi  protecţia  pentru şasiu.

„Raliul Aicha des Gazelles”

„Raliul Aicha des Gazelles” are loc în Maroc, între 22 şi 31 martie. Doar femeilor le este permis să participe. Cursa acoperă 2.500 kilometri şi include şapte etape. Femei din 30 de ţări, majoritatea de pe continentul african, iau parte la eveniment. Câştigătoarea este determinată nu ca făcând parte din echipa cea mai rapidă, titlul fiind acordat echipei care găseşte cea mai scurtă rută între checkpoint-uri în intervalul de timp alocat, şi asta fără a utiliza sisteme GPS, binocluri sau telefoane mobile.

Participantele nu sunt animate de acordarea recompensei sau a vreunui premiu în bani, întrucât veniturile derivate din raliu sunt utilizate pentru finanţarea echipelor de medici care îngrijesc nomazii şi locuitorii satelor izolate şi aşezărilor din sudul Marocului. Un convoi medical, ce include o clinică mobilă, va parcurge regiunea pentru a efectua operaţii ce vor salva vieţi omeneşti în timpul raliului.

Filed under: Auto, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,242 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: