Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Halder finalizează achiziţia GEALAN

GEALAN anunţă astăzi finalizarea achiziţiei de către Halder, unul dintre cei mai mari investitori cu capital privat, parte a Gimv-Gruppe, o companie belgiană listată la bursă. GEALAN îşi va menţine independenţa operaţională, va continua să ia decizii cu privire la dezvoltarea companiei, pe baza propriilor estimari de piaţă şi nu va avea schimbări la nivel de management, acesta păstrându-şi acţiunile.

„Odata cu revenirea in actionariat a Halder, GEALAN a recâştigat un partener foarte puternic şi cu experienţă. Aceasta tranzactie susţine strategiile noastre de dezvoltare susţinută şi durabilă, bazata pe un model de business solid, cu produse inovatoare. Increderea in echipa de management GEALAN si produsele inovatoare din protofoliu – precum vitrajul static uscat STV® şi izolarea intensivă integrată IKD® – au reprezentat argumente importante pentru achizitie.” a declarat Aurel Vlaicu, director general GEALAN România.

Prin prezenţa noului acţionar majoritar, grupul GEALAN va beneficia de o infuzie de capital pentru a-şi extinde procesul de creştere stabilă, fapt ce implică în următorii ani investitii de până la 50 milioane euro.

GEALAN este investiţie iniţială a Halder GIMV Germania II, un fond cu un volum de
325 milioane euro. Halder aparține grupului Gimv, o companie belgiană de Private Equity listată la bursă. Tranzacția de față marchează al doilea parteneriat financiar încheiat între cele două companii de-a lungul timpului. Investitorul german Halder a mai deținut pachetul majoritar de acțiuni al GEALAN între anii 2002-2004, perioadă în care producătorul de profile din PVC și-a crescut substanţial cifra de afaceri de la 92 milioane de euro la 143 milioane de euro. Gealan este cea de-a 30 si totodata cea mai mare participatiune a investitorului.

Grupul GEALAN a realizat în 2010 o cifră de afaceri de circa 220 milioane de euro, în creștere cu peste 6% față de anul precedent când a avut un rulaj de 207 milioane de euro.  La finele anului, grupul GEALAN a avut un număr de 1.266 angajați, dintre care 839 în Germania. Operațiunile GEALAN au inregistrat performante bune în majoritatea piețelor vest-europene, fapt transpus in cresterea cotei de piata. Totodata, GEALAN are o pozitie puternica pe pietele din Europa de Est.

Gealan Romania este compania care produce, de peste 16 ani, profile din PVC pentru uşile şi ferestrele din casa fiecăruia. În prezent Gealan România deţine o cotă de piaţă de aprox. 30% şi are cea mai mare notorietate în România pe piaţa ferestrelor din PVC. Compania colaborează cu circa 600 firme partenere în România pentru care livrează componentele şi tehnologia necesară producţiei de ferestre termoizolante din PVC. Printre produselele din portofoliu se regasesc rulouri, obloane şi diferite accesorii pentru ferestre şi uşi.

Reclame

Filed under: Business, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: