Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Canabis, carduri şi produse contrafăcute, confiscate de inspectorii vamali

Inspectorii vamali din cadrul echipelor mobile de la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti au confiscat, din două autocare, 20 gr. canabis, 15 carduri bancare, 5 dispozitive electronice de citire şi 614 articole îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile de încălcare unor drepturi de proprietate intelectuală, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 24 000 lei.

În data de 27.02.2011, ca urmare a unei acţiuni specifice de oprire în trafic şi control al autovehiculelor, lucrătorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Bucureşti – Biroul Echipe au oprit, în zona punctului de trecere a frontierei pe Autostrada Giurgiu, un autocar care aparţinea unei firme de transport din Sibiu şi se deplasa dinspre Grecia înspre Romania. În remorca autocarului, lucrătorii vamali au descoperit, într-o geantă, 3 (trei) cutii de chibrituri ce conţineau o cantitate de aproximativ 20 de grame de fragmente vegetale de culoare verde, posibil a fi „canabis”, precum şi un număr de 15 carduri bancare şi 5 dispozitive electronice, folosite probabil la citirea datelor de pe cardurile magnetice.

Geanta avea lipită o etichetă pe care erau trecute atât numele expeditorului (Cristian A. din Atena) cât şi cel al destinatarului (Elisabeta R. din Constanţa). În actele însoţitoare, pentru conţinutul genţii, erau trecute haine si papuci, cu o valoare declarată de 45 euro.

Cele 20 de grame de fragmente vegetale de culoare verde, posibil a fi „canabis”, precum si cele 15 carduri bancare si 5 dispozitive electronice, au fost ridicate de către lucrătorii vamali în vederea confiscării şi ulterior predate lucrătorilor poliţiei din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Giurgiu, pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, în alt autocar aparţinând unei firme turceşti, lucrătorii vamali au descoperit 535 bucăţi produse îmbrăcăminte (costume, pantaloni, tricouri, lenjerie intimă) inscripţionate cu diverse mărci protejate (Adidas, Polo, Armani, Tommy Hilfinger, Hugo Boss) şi 79 bucăţi produse încălţăminte (pantofi sport), de asemenea inscripţionate cu denumirea unor mărci protejate (Adidas, Nike, D&G).

Articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală, nu aveau documente de provenienţă şi aparţineau cetăţeanului român Marius M. domiciliat în Baia Mare, judeţul Maramureş. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 3.000 lei,  iar bunurile au fost ridicate de către lucrătorii vamali, în vederea confiscării. Valoarea de piaţă a bunurilor este de aproximativ 24.000 de lei.

Reclame

Filed under: Altele, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,452 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: