Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Maguay lanseaza “Platforma de simulare a Afacerilor şi E-learning” la Universitatea Ovidius Constanţa

Maguay, companie ce activează pe piaţa din România ca furnizor de soluţii complete în segmentul IT, anunţă lansarea proiectului de implementare a “Platformei de simulare a  Afacerilor şi E-learning” la Universitatea „Ovidius” Constanţa.

Conferinţa de lansare a avut loc în cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa unde au participat lideri de business, furnizori importanţi de tehnologii, analişti şi consultanţi din industria IT, angajatori din domeniile bancar, afaceri internaţionale şi turism, reprezentanți ai instituțiilor publice, cadre didactice universitare, studenţi şi masteranzi, experţi din proiect şi consultanţi în accesarea fondurilor structurale.

Scopul acestui sistem constă în crearea unei platforme integrate de simulare a afacerilor şi e-learning, sistem care să asigure un proces modern şi mai eficient de învăţare a studenţilor adaptat la cele mai noi cerinţe şi trenduri tehnologice curente.

Din punct de vedere operaţional, implementarea acestei platforme integrate va putea furniza o solutie de e-learning care să asigure administrarea electronică flexibilă a procesului educaţional şi eficientizarea procesului de învăţare în cadrul întreprinderilor simulate, prin punerea la dispoziţia studenţilor, tutorilor şi experţilor a unor module de studiu şi evaluare utilizând tehnologia Internet.

Platforma cuprinde 4 componente funcționale:

  • portalul www.simulatordeafaceri.ro este destinat diseminării la nivel național a informațiilor legate de simularea afacerilor atât către grupul țintă, cât și către toate persoanele interesate;
  • secţiunea dedicată e-learning-ului prezintă funcţionalităţile specifice învăţământului la distanţă: publicarea materialelor de curs create de experții din proiect și folosite de către studenți, stabilirea calendarelor de studiu, urmărirea derulării procesului de studiu de către experții din proiect şi tutorii formatori, atribuirea de calificative şi evaluarea studenţilor implicați;
  • module specializate pentru simularea afacerilor, în număr de 6: General Management,  Universal Banking,  Destination Management, Global Management,  Applied Economics,  Project Management;
  • sistemul ERP (Enterprise Resource Planning) cu ajutorul căruia se simulează derularea activităţii curente a întreprinderilor simulate şi funcţionării departamentelor acestora.

„Implementarea unei noi soluţii e-learning în mediul universitar este o realizare de care suntem mândri. Acest proiect confirmă capabilitatea Maguay de a implementa soluţii informatice complexe în calitate de integrator de tehnologii.

Soluţia propusă pentru platforma de e-learning include şi un simulator de afaceri, oferind funcţionalităţile necesare pentru desfăşurarea procesului educativ folosind mijloace digitale şi permiţând interacţiunea şi informarea persoanelor implicate în educaţia studenţilor şi masteranzilor, astfel încât absolvenţii instruirilor să abordeze piaţa muncii cu o bază solidă de cunoştinţe practice pentru activităţile curente pe care le vor avea de desfăşurat în cadrul companiilor angajatoare.

Beneficiul direct este un proces de învăţare în mediile universitare modern şi performant şi, nu în cele din urmă, mai ales generator al unei experienţe de muncă virtuale, încă înainte de angajare”, a declarat Eduard Pughin, Operaţional Manager Maguay.

”Platforma integrată de simulare a afacerilor și e-learning furnizează instrumente originale pentru un nou registru de metode ale învăţării experienţiale. Având conştiinţa faptului că experienţa este cel mai dur profesor, pentru că întâi te ascultă şi apoi îţi predă lecţia, echipa de experţi din proiect, în baza unor competenţe complementare, a creat un cadru fără precedent de simulare a afacerilor în care studenţii devin părţi active în procesul de simulare şi învăţare” a declarat Managerul de proiect, dl. prof. univ. dr. Victor Ploae, Prorector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

Anunțuri

Filed under: Business, IT&C, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,334 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: