Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Studiu: Peste 85% dintre angajatii romani nu au incredere in noul Cod al Muncii

Peste 85% dintre angajatii romani nu sunt de acord cu modificarile aduse Codului Muncii, actualizat recent. Peste 65% considera ca schimbarea vine doar in sprijinul angajatorilor si se asteapta la abuzuri din partea companiilor, iar 19% nu sustin necesitatea modificarilor Codului Muncii, aprobate de Executiv, afirmand ca „Nu era necesar sa se aduca modificari”.

Peste 15% dintre respondenti sunt mai optimisti si sunt de parere ca noile reglementari vor crea un echilibru pe piata muncii si au incredere ca noile prevederi vor facilita crearea de locuri de munca si vor flexibiliza procesul de angajare.

Surprinzator, reprezentantii companiilor sunt de aceeasi parere cu candidatii BestJobs, peste 70% dintre acestia declarand ca nu vad avantajele reexaminarii Codului Muncii. Numai 25% prevad un echilibru pe piata muncii.

Sondajul BestJobs.ro a fost efectuat la nivel national, in perioada 17-28 martie 2011, pe un esantion de 2439 de utilizatori. Dintre acestia, peste 40% au varsta cuprinsa intre 25-35 de ani si aproximativ 70% sunt persoane cu studii postuniversitare.

Perceptia ca noul Cod al Muncii da mai multe drepturi angajatorului si-l dezavantajeaza pe angajat poate fi reala sau poate fi doar rezultatul dezinformarii.

Sondajul a fost realizat atat pe pagina de candidati si de companii pe BestJobs.ro, cat si pe pagina BestJobs de pe Facebook. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera.

BestJobs este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din Romania, Bulgaria, Serbia si Moldova. In acest moment, BestJobs.ro gazduieste peste 1.400.000 de CV-uri active in baza de date si are peste 70.000 de companii client. De asemenea, BestJobs.ro este site-ul cu cele mai multe anunturi de angajare din Romania.

Reclame

Filed under: Altele, , ,

One Response

  1. I-a întrebat cineva pe respondenţi câţi au citit vechiul Cod al Muncii? Dar noul Cod al Muncii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: