Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Zitec aloca 40.000 de euro pentru trei internship-uri pana la finele anului

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii on-line, a bugetat pentru acest an investiţii de aproximativ 40.000 de euro pentru derularea a  trei internship-uri.

“Internship-urile pe care am decis să le organizăm pe parcursul anului 2011 reprezintă o primă experienţă pentru Zitec în această direcţie şi considerăm că acestea pot constitui o oportunitate de a descoperi şi atrage talente în domeniul nostru de expertiză, în vederea creşterii şi consolidării echipei”, a declarat Florentina Greger, Human Resources Manager Zitec.

Compania a lansat deja primul program de internship axat pe programarea PHP Drupal în urma căruia a selectat cinci tineri. Acesta se va desfăşura pe o perioadă de 3 luni, timp în care tinerii vor avea ocazia să dobândească cunoştinţe în domeniu. Conform declaraţiilor reprezentantei Zitec, cel puţin trei dintre aceştia se vor putea alătura echipei de dezvoltare web – Drupal la finalul programului, pe posturi de Junior.

“Tinerii cărora ne-am adresat sunt studenţi în ani terminali sau absolvenţi, din cadrul facultăţilor cu profil tehnic, precum Automatică şi Calculatoare, Electronică, Matematică-Informatică sau Cibernetică”, a subliniat Florentina Greger.

Zitec mai are în plan pentru acest an derularea altor două programe de internship. Unul dintre acestea va debuta în luna aprilie şi va fi axat pe SEO&Online Marketing, desfăşurându-se tot pe o perioadă de 3 luni. În cadrul acestuia vor fi selectaţi trei studenţi din facultăţile cu profil tehnic sau de marketing şi comunicare, urmând ca cel puţin unul dintre aceştia să rămână angajat în cadrul companiei. De asemenea, în cea de-a doua parte a anului în curs, Zitec vizează organizarea unui internship pe programare PHP.

“Principalele avantaje pe care le au studenţii care aplică la programele noastre sunt reprezentate de backround-ul tehnic pe care aceştia şi-l dezvoltă pe durata studiilor şi abilităţile dobândite în sfera programării datorită proiectelor personale în care se implică, chiar dacă acestea nu sunt neapărat desfăşurate într-un cadru formal”, a declarat Florentina Greger.

Aceasta a mai adăugat că internship-urile organizate sunt plătite, însă este de dorit ca remuneraţia să nu reprezinte factorul motivator principal pentru implicarea în programe, având în vedere că li se oferă posibilitatea unui program flexibil şi şansa de a se alătura echipei.

Conform Zitec, principalul canal de recutare pentru internship-uri este mediul online, site-urile de joburi sau promovarea prin canale social-media, dar şi parteneriate cu ONG-uri care au oferit companiei sprijin în promovarea directă către publicul ţinţă.

Pe lângă programele de internship derulate, Zitec continuă dezvoltarea echipei şi prin angajări pe perioadă nedeterminată. Astfel, dacă la sfârşitul anului trecut compania avea 34 de angajaţi, până la finele anului echipa ar putea număra 50 de persoane. Compania va continua astfel pe parcursul întregului an 2011 recrutarea pentru posturi precum Programator PHP, Software Test Engineer, Mobile Applications Developer (Android si iPhone), Technical Account Manager.

“Principalul avantaj al Zitec îl reprezintă faptul că este în continuă creştere atât din perspectiva dimensiunilor echipei, a complexităţii şi diversităţii aplicaţiilor web pe care le dezvoltă dar şi a clienţilor pe care îi deţine în portofoliu. Aceste aspecte contează foarte mult pentru candidaţii interesaţi de un nou job în sfera programării web”, a mai adăugat Greger.

Zitec este una dintre cele mai importante companii din industria IT românească specializată pe dezvoltarea de produse şi aplicaţii on-line complexe. Cu peste 80% din venituri provenite din proiecte externe în SUA, Canada, Marea Britanie, Cipru, Germania, Italia sau Danemarca, succesul Zitec este confirmat şi de referinţe de top pe plan local obţinute de la clienţi precum J.W. Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard sau Lafarge.

Reclame

Filed under: Business, IT&C, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 940,831 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: