Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Horia Colibasanu, primul român care a cucerit K2 pornește într-o nouă aventură

Alpinistul Horia Colibășanu, românul care a cucerit in premiera nationala fiecare dintre vârfurile K2, Manaslu, Dhaulaghiri și Anapurna, va participa la o nouă expediție în Himalaya, planificată pentru perioada aprilie  –  iunie 2011. Obiectivul acestui an este escaladarea vârfului Lhotse (8516 m), a cincea premieră pe care Horia încearcă să o aducă României.

KOYOS.ro susține această ascensiune, care este o provocare nu numai prin altitudinea extraordinară a muntelui (al patrulea vârf din lume) dar și prin încercarea de a aborda o rută alternativă.

În limba tibetană, numele muntelui Lhotse înseamnă „vârful de sud”. Pereții verticali ating 4.000 de metri, fiind una dintre cele mai periculoase regiuni de escaladat din lume. Pentru aclimatizare, Horia împeună cu echipa sa internatională, au ales un alt optimiar, vârful Makalu (8436 m), situat în partea centrală a munților Himalaya, la granița dintre China și Nepal, acesta fiind al cincilea cel mai înalt munte din lume. Aici, alpiniștii vor rămâne cel puțin două săptămâni, urmând apoi să se îndrepte către tabăra de bază Lhotse.

KOYOS.ro susține această initiativă îndrăzneață și îl sprijină pe Horia pe tot parcursul expediției. Timp de două luni, comunitatea KOYOS.ro va fi la curent cu momentele importante ale ascensiunii accesând blogul KOYOS.ro sau conturile de Twitter și Facebook.

Horia Colibașanu, alpinist: “Participarea la o nouă expediție a fost planificată din timp, și sperăm ca vremea să fie cu noi, mai ales că vom încerca o ascensiune pe o nouă rută. Nouă ne rămâne să învingem ‘slăbiciunea din noi’, așa cum spunea un mare alpinist, pentru că Muntele nu poate fi niciodata învins. Mulțumesc KOYOS.ro pentru curajul de a se alătura inițiativei noastre.”
Dana Iorga, Director General, Koyos.ro: „Dorința de a cunoaște mai mult, curajul și ambiția de a reuși sunt susținute și promovate de KOYOS.ro. Sprijinim inițiativa lui Horia Colibășanu având încredere în succesul expediției sale. Dorim ca astfel de inițiative să inspire cât mai mulți temerari”.

Horia Colibășanu practică alpinismul din 1998 și a participat la expediții în Caucaz, Tian Shan, Alpi și Himalaya. Reușitele înregistrate prin escaladarea optimiarilor K2, Manaslu, Annapurna și Dhaulgiri i-au adus alipinistului român titlul de vicecampion mondial și pe cel de Alpinistul anului 2010, acordat în urma campaniei Annapurna.

Reclame

Filed under: Altele, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: