Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Sticla pentru terminalul de la Henri Coandă, produsă de Saint-Gobain Glass în România

Întreaga suprafaţă de peste 14.500 de metri pătraţi de sticlă utilizată la construcţia noului terminal al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, atât pentru suprafeţele vitrate exterioare, cât şi cele interioare, a fost produsă de Saint-Gobain Glass la fabrica de la Călăraşi. La realizarea faţadei exterioare s-a folosit sticla specială cu control solar, izolare fonică şi termică.

“Fabrica de la Călăraşi este una dintre cele mai moderne unităţi de producţie la nivelul grupului şi are tot necesarul de tehnologie şi expertiză pentru producţia de sticle speciale cerute în specificaţiile tehnice ale proiectului noului terminal. Pe lângă carasteristicile speciale ale sticlelor folosite, furnizarea întregii cantităţi de sticlă de la fabrica de la Călăraşi a reprezentat un avantaj pentru constructor prin termenul redus de livrare”, a apreciat Ovidiu Păscuţiu, directorul general al Saint-Gobain Glass România, principalul producător de sticlă de pe plan local.

Faţada noului terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, care include şi porţile de îmbarcare,  măsoară circa 6.700 de metri pătraţi, întreaga suprafaţă fiind realizată din geam dublu termoizolant Cool-Lite – Stadip Silence UN, un vitraj special cu proprietaţi de control solar, izolare fonică şi termică. La aceasta se adaugă 200 de metri pătraţi de luminatoare, montate în tavanul clădirii, realizate din acelaşi material.

Suprafaţa vitrată exterioară a noului terminal de pasageri se ridică astfel la aproximativ 6.900 de metri pătraţi. Fiind vorba de vitraj dublu, volumul de sticlă livrat pentru realizarea faţadei exterioare s-a ridicat la circa 13.800 de metri pătraţi.

“Construcţia noului terminal a necesitat o atenţie deosebită din punct de vedere al sticlei utilizate. S-au dorit vitraje cât mai mari pentru lumină, însă s-a ţinut cont de consumul de energie necesar climatizării clădirii şi de nevoia de izolare fonică pentru a nu crea disconfort pasagerilor”, a explicat Păscuţiu.

În plus faţă de sticla utilizată la realizarea faţadei clădirii, Saint-Gobain Glass România a livrat şi alte tipuri de sticlă, destinate amenajării interioare a noului terminal. Suprafaţa de sticlă utilizată la interior se ridică la peste 800 de metri pătraţi.

“La interior s-a folosit cu precădere sticlă float clară si extraclară, însă în unele cazuri s-a utilizat şi sticlă laminată Stadip Protect, pentru a asigura protecţia pasagerilor în cazul spargerii accidentale”, a adăugat Păscuţiu.

În prezent, Saint-Gobain Glass România mai livrează sticlă pentru alte două aeroporturi aflate în construcţie în Kazan, Rusia şi Skopje, Macedonia.

În plus faţă de acestea, compania Saint-Gobain Glass a mai livrat sticlă pentru numeroase aeroporturi din Europa, printre care Sheffield şi Heathrow din Marea Britanie, Pozan din Polonia sau Leonardo da Vinci din Roma, dar şi către aeroporturi din China, precum cel din Qingdao.

“Livrările către alte aeroporturi din lume au fost similare cu ce am furnizat pentru noul terminal de la Bucureşti. În principal a fost vorba despre sticlă cu control solar şi anti reflexie sau sticlă cu izolare fonică, utilizate la realizarea faţadelor, dar şi sticlă de interior pentru decor sau oglinzi”, a încheiat directorul general al Saint-Gobain Glass România.

Saint-Gobain Glass, companie cu o tradiţie de peste 340 de ani în cadrul grupului francez Saint-Gobain, specializat în producţia de materiale de construcţii, este principalul producător de sticlă din Europa şi cel de-al doilea producător la nivel mondial, cu vânzări de peste 5,4 miliarde de euro în 2010.

Compania a intrat pe piaţa din România încă din anul 2005, dar a început producţia de sticlă în anul 2007, odată cu finalizarea fabricii de sticlă de la Călăraşi, investiţie care s-a ridicat la peste 130 de milioane de euro. Fabrica din România, unde lucrează peste 250 de angajaţi, reprezintă unul din principalele centre de producţie ale grupului din Europa.

Reclame

Filed under: Business, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,981 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: