Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Coca-Cola, aniversare la 125 de ani

Se apropie aniversarea zilei în care Coca-Cola a fost vândută pentru prima dată în Atlanta de către farmacistul John S. Pemberton. La data lansării, pe 8 mai 1886, clienţii farmaciei Jacobs’ au considerat imediat noua băutură ca fiind  „delicioasă şi răcoritoare”. Asociată de-a lungul timpului cu expresia fericirii, istoria Coca-Cola a fost încă de la început extraordinară. În 2011, Coca-Cola celebrează 125 de ani de fericire şi momente răcoritoare alături de consumatorii din întreaga lume.

Apariţia Coca-Cola, în data de 8 mai 1886, a marcat o zi importantă în istoria modernă a băuturilor răcoritoare: este ziua în care Dr. John S. Pemberton, un farmacist din Atlanta, a preparat pentru prima dată un pahar de Coca-Cola. Primul pahar de Coca-Cola servit în farmacia Jacobs’ a consemnat începutul unei noi ere în domeniul băuturilor răcoritoare. În prezent, Coca-Cola este cea mai populară băutură răcoritoare din lume, un produs care nu a conținut niciodată în compoziţia sa conservanţi adăugați sau arome artificiale.

În prezent, Coca-Cola este unul dintre cele mai cunoscute şi mai admirate branduri din lume. S-a demonstrat că, după cuvântul „OK”, termenul “Coca-Cola” este cel mai uşor de înţeles de pe planetă.

De-a lungul celor 125 de ani de istorie, brandul Coca-Cola a fost introdus în peste 200 de ţări şi teritorii, iar în prezent, sistemul Coca-Cola cuprinde peste 300 de parteneri îmbuteliatori, ce operează peste 900 de fabrici de îmbuteliere în care lucrează aproximativ 700.000 de angajaţi. Astfel, consumatorii din întreaga lume se bucură zilnic de 1.6 miliarde de porţii de băuturi ale companiei. Deşi a început cu o singură băutură răcoritoare, The Coca-Cola Company deţine în prezent patru din cele mai bine vândute cinci băuturi carbogazoase nealcoolice din lume: Coca-Cola, Coca-Cola Light, Sprite şi Fanta. The Coca-Cola Company este de asemenea cea mai mare companie producătoare de băuturi ready-to-drink pe bază de cafea şi ceai, dar şi cea mai mare companie producătoare de sucuri necarbonatate.

„Aniversarea celor 125 de ani de istorie Coca-Cola îi celebrează în primul rând pe consumatorii şi angajaţii din întreaga lume pentru contribuţia esenţială la succesul acestui brand. Cu această ocazie, ne reamintim de momentele de fericire şi optimism care ne-au inspirat de-a lungul timpului şi de rolul important pe care îl jucăm zilnic în comunităţile în care operăm. Sperăm să ne bucurăm împreună de cel puţin alţi 125 de ani de fericire!”, spune Miruna Raclaru, Director de Comunicare Coca-Cola Romania.

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de bauturi racoritoare din lume, oferind consumatorilor din intreaga lume aproape 500 de marci de bauturi racoritoare. Alaturi de Coca-Cola, recunoscuta ca fiind cea mai valoroasa marca din lume, compania comercializeaza o gama variata de produse ce include bauturi racoritoare carbogazoase, bauturi racoritoare cu continut caloric scazut, ape minerale, sucuri de fructe, nectaruri, ceaiuri ready-to-drink, bauturi energizante, cafea ready-to-drink etc. Avand cea mai mare retea de distributie din lume, compania Coca-Cola este prezenta in peste 200 de tari, consumul produselor companiei depasind 1.6 miliarde de portii pe zi. Avand in vedere angajamentul sau de dezvoltare a unor comunitati durabile, compania noastra este centrata pe initiative care contribuie la protejarea mediului inconjurator, conservarea resurselor si promovarea dezvoltarii economice a comunitatilor unde ne desfasuram activitatea.

In Romania, ca in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, Coca-Cola detine si functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii si distributiei produselor catre consumatori. In Romania, Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau Coca-Cola Hellenic (CCH) Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania).

Reclame

Filed under: Altele, , , ,

One Response

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,981 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: