Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Topul celor mai populare momeli folosite de hackeri pentru a infecta utilizatorii

Laboratoarele anti-malware ale Panda Security, The Cloud Security Company, au lansat un studiu privind tipurile de site-uri web infectate cu malware si blocate de solutiile antivirus ale companiei in Q1 2011. Conform studiului, 25 % din site-uri au folosit drept momeala continut video sau audio; 21,63 % se refera la programe tip « installer » (programe destinate instalarii de drivere, plugin-uri etc) sau update-uri de software; 16,53 % au pretins ca sunt programe « crack » si generatoare de chei si 16 % au fost URL-uri pentru retele sociale.

Luis Corrons, Director Tehnic la Panda Security, precizeaza ca “utilizatorii continua sa cada victime ale linkurilor malitioase ce ofera trimiteri catre inregistrari video captivante sau emisiuni televizate favorite. Aceasta tehnica a devenit o arma preferata a hackerilor deoarece presupune investitie minima si atrage un numar mare de victime. Cele mai multe astfel de site-uri descarca troieni in calculatoarele utilizatorilor fara stirea sau consimtamantul lor. De aceea, o solutie de securitate buna, capabila sa ii blocheze in mod proactiv, este extrem de utila mai ales pentru utilizatorii care nu pot distinge intre site-urile daunatoare si cele inofensive”.

eBook-urile sunt pe locul 5 in lista (5,25 % din total), urmat de descarcarile P2P si continutul pentru adulti. Topul este inchis de site-urile care ofera programe software pentru calculatoare, sisteme de operare, browsere, jocuri video si software antivirus (toate folosite in mai putin de 3% din cazuri).

Imagini disponibile la :

http://press.pandasecurity.com/wp-content/uploads/2011/03/URLTable.jpg

si

http://press.pandasecurity.com/wp-content/uploads/2011/03/URLGraph.jpg

Cele mai blocate URL-uri din primul trimestru

Cele mai blocate trei site-uri de catre produsele Panda in primul trimestru al anului sunt trei pagini web din Brazilia, primul referindu-se la un video lansat de Consulatul Japonez indicand salvarea unui grup de supravietuitori de tsunami.

Al doilea site contine un video care arata ca un presupus scurt-circuit care a provocat moartea a 15 persoane, iar al treilea contine inregistrari privind o presupusa concediere a unui ofiter de politie din cauza activitatilor sale pe internet.

”Atacatorii exploateaza subiectele fierbinti si curiozitatea morbida a utilizatorilor ”, explica Corrons. ”Cine nu este interesat in urmarirea celor mai recente imagini despre un astfel de dezastru natural ca recentul cutremur din Japonia? ”, continua acesta.

Topul in functie de popularitate

Studiul arata preferinţele utilizatorilor in raport cu ispitele utilizate. De exemplu, daca aruncati o privire la aplicatiile P2P, veti vedea ca cel mai popular program este Ares, urmat de Torrent si eMule.

In ceea ce priveste retelele sociale, Facebook este inca rege, urmat de Messenger, Tuenti si MySpace.

Cel mai cautat sistem de operare este Windows, urmat de Mac si Linux. In cele din urma, Explorer domina inca piata browser-ului Web, cu Firefox si Chrome venind din urma.

“Nu exista secrete atunci cand este vorba de a afla daca un site este legitim sau nu si devine tot mai complicat pentru utilizatori sa le diferentieze. Si chiar mai rau decat a deveni infectat este faptul ca ai putea sa nu stii asta, decat daca ai o solutie de securitate de incredere.”

Panda ofera utilizatorilor Panda Cloud Antivirus, un instrument gratuit pentru a obtine “o a doua opinie” despre starea computerelor lor. Panda Cloud Antivirus scaneaza PC-ul in profunzime chiar daca aveti alte programe antivirus instalate.

Despre Panda Security

Fondata in 1990, Panda Security este cel mai important furnizor de solutii de securitate bazate pe scanarea direct din internet (cloud-based), cu produse disponibile in mai mult de 23 de limbi si cu milioane de utilizatori aflati in 195 de tari din intreaga lume. Panda Security a fost prima companie de securitate IT care a valorificat puterea scanarii din internet, cu ajutorul tehnologiei Collective Intelligence. Acest tehnologie  inovatoare de securitate, poate analiza si clasifica in mod automat mii de mostre de malware noi pe zi, garantand astfel clientilor corporate si utilizatorilor casnici cea mai eficienta protectie impotriva amenintarilor de pe Internet, cu impact minim asupra performantelor calculatorului.

Panda Security are 56 birouri in intreaga lume, cu sedii in SUA – California si in Europa – Spania.

Panda Security colaboreaza cu “Special Olympics”, WWF si “Invest for Children” ca facand parte din politica “Responsabilitatea Sociala Corporativa”.

In Romania, Panda Security are birou de reprezentanta comerciala si este distribuit prin prin intermediul RHS Company SA si Sysdom Proiecte.

Reclame

Filed under: IT&C, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,726 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: