Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Cum va fi vremea în weekend?

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, de astăzi şi până duminică seara, vremea se va răci în toate regiunile, iar vântul va bate cu putere. În Bucureşti , vântul se înteţeşte şi apar condiţii de ploaie. Maxima de vineri este de 18-19 grade, iar sâmbătă dimineaţa termometrele se vor opri la 6 grade Celsius.

Vineri, 8 aprilie. Vremea se va răci în special în jumătatea nordică a ţării. Cerul va fi înnorat şi va ploua în nordul, centrul şi estul ţării, mai ales de dimineaţă, dar şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar cele minime – între 1 şi 7 grade. De asemenea, presiunea atmosferică va creşte în prima parte a zilei, după care va reveni la normal.

Sâmbătă, 9 aprilie. Cerul va fi înnorat în nordul, centrul şi estul României şi sunt şanse mari de ploaie, în celelalte regiuni acestea fiind izolate . Vântul va continua să sufle cu putere, iar pe crestele montane poate ajunge chiar la 100 km/h. Temperaturile maxime vor fi între 9 şi 19 grade, iar cele minime – între -2 şi 6 grade. Presiunea atmosferică este în creştere.

Duminică, 10 aprilie. Vremea se va menţine mai rece decât media pentru această perioadă, în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade, iar cele minime, între -2 şi 6 grade.

Luni, 11 aprilie. Vremea va fi la fel de instabilă, iar în zonele montane ar putea apărea chiar lapoviţă şi ninsori. De asemenea, viteza vântului va creşte în partea de est a ţării. Temperaturile maxime sunt între 8 şi 16 grade, iar cele minime – între -2 şi 6 grade.

Prognoza METEO pentru APRILIE, MAI şi IUNIE

În luna aprilie se vor înregistra temperaturi medii de 10-12 grade, în mai, valorile termice medii vor fi cuprinse între 16 şi 18 grade, iar în iunie, temperaturile medii prognozate sunt de 18-20 de grade. Precipitaţiile din următoarele trei luni se vor apropia de valorile normale în cea mai mare parte a ţării, însă în sud-estul ţării ar putea apărea seceta.

Aprilie: În zonele sudice şi vestice ale ţării se vor înregistra temperaturi medii de 8-10 grade. În centrul şi nordul Moldovei, dar şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, temperaturile medii vor fi mai scăzute (8-10 grade), iar cele mai răcoroase regiuni ale ţării vor fi depresiunile intramontane şi Maramureşul, unde valorile medii vor fi de 6-8 grade. În această lună, ploile se vor înteţi. Vom avea parte de averse de ploi însoţite de descărcări electrice. Cantităţile medii lunare de precipitaţii oscilează între valori mai scăzute de 20-40 l/mp (Dobrogea, Bărăgan, Moldova, centrul Transilvaniei), 40-60 l/mp în Oltenia, Banat şi Crişana şi valori mai mari în partea de vest a ţării (60-80 l/mp).

//

Mai: Luna mai va fi ceva mai călduroasă cu temperaturi medii între 16 şi 18 grade în Oltenia, Muntenia, sud-estul Moldovei, Banat şi Crişana. În Moldova, Maramureş, Dobrogea şi centrul Transilvaniei va fi ceva mai rece, valorile medii încadrându-se între 14 şi 16 grade, iar în depresiunile din estul Transilvaniei se vor înregistra în jur de 12-14 grade. Potrivit ANM, luna mai va fi cea mai călduroasă lună a primăverii, dar şi cea mai instabilă. Vremea va oscila între perioade însorite şi calde, urmate de zile mai friguroase cu ploi abundente şi scurte, uneori chiar torenţiale. Creşte, de asemenea nivelul precipitaţiilor, mai ales în Maramureş şi Dealurile Vestice, unde se vor înregistra 60-80 de litri pe metru pătrat.

Iunie: Prima lună de vară va fi ceva mai capricioasă. Ne vom bucura de zile frumoase cu soare, dar vom avea parte şi de perioade mai reci cu ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice şi vânturi puternice, de scurtă durată. Cel mai cald va fi în Câmpia română şi în Dobrogea unde mercurul va urca, în medie, până la valori de 20-22 de grade. În Moldova, Banat şi Crişana vor fi valori medii de 18-20 grade, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi în jur de 16-18 grade. În iunie va ploua mai mult la munte, în zona lanţului Carpaţilor (peste 120 de l/mp). Cel mai puţin va ploua în Câmpia Română, sudul Moldovei şi vestul Banatului (60-80 l/mp), iar în Crişana, Transilvania şi nordul Moldovei se vor înregistra cantităţi medii de precipitaţii de 80-100 l/mp.

Reclame

Filed under: Altele, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 942,983 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: