Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– BenQ a înregistrat o creştere a vânzărilor cu 40% în 2010

BenQ, liderul pieţei locale de proiectoare şi unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de display-uri LCD, anunţă astăzi rezultate financiare în creştere cu 40% pentru 2010 concluzie a evoluţiei pozitive pe toate cele trei categorii de produse pe care compania pune accentul pe piaţa din România. Pentru 2011, BenQ îşi propune consolidarea poziţiei pe piaţa locală de tehnologie, ţintind vânzări mai mari cu 25-30%.

“BenQ a reuşit o evoluţie importantă pe piaţa din România în 2010, în contextul unei pieţe marcate de numeroase schimbări care au încetinit dezvoltarea zonei IT&C. Am reuşit această creştere prin dezvoltarea şi promovarea de noi tehnologii pentru a relansa cererea şi printr-o strategie adaptată fiecărei categorii de produse în parte. Astfel, la sfârşitul lui 2010, am înregistrat un plus cu 40% al vânzărilor companiei pe piaţa locală.”, declară Dragoş Salamac, Team Leader BenQ pentru România.

Evoluţii mai bune decât piaţa, atât la monitoare LCD, cât şi la proiectoare

BenQ a înregistrat rezultate în creştere pe toate grupele de produse reprezentate pe piaţa locală. Vânzările de monitoare LCD, principala linie de business cu 55% pondere în vânzări, au crescut cu 26% cantitativ (30.000 unităţi vândute) şi 30% valoric în comparaţie cu anul 2009, în contextul unei scăderi a pieţei cu 11 procente. BenQ deţine o cotă de piaţă de 8.33% pe această categorie.

Compania a reuşit o evoluţie mai bună decât ritmul de creştere a pieţei şi în zona de proiectoare, unde BenQ este lider de piaţă, cu o cotă de 37.1%. Astfel, vânzările de proiectoare BenQ au înregistrat o creştere cantitativă cu 106% , în contextul în care piaţa a crescut cu 38%.

Categoria de camere foto compacte a crescut, de asemenea, rezultatele fiind în creştere cu 37% din punct de vedere cantitativ.

Modificări în comportamentul de consum

Şi comportamentul de consum a fost caracterizat de schimbări interesante în 2010.

Pentru segmentul de monitoare LCD, creşterea din 2010 s-a bazat şi pe o orientare din ce în ce mai clară a cumpărătorilor către produsele bazate pe tehnologie LED, produse având caracteristici tehnice superioare modelelor LCD anterioare, o durată de viaţă mai mare şi un consum de energie redus. În acest context, la sfârşitul lui 2010, BenQ a ajuns sa aibă o pondere a produselor LED de 46% din totalul display-urilor LCD pe care le-a vândut în România; fiind şi singura companie care a adus o gamă completă de astfel de produse în România.

În zona de proiectoare, s-a observat o creştere a tehnologiei DLP, tehnologie filter-free care duce la o calitate mai bună a imaginilor, dar şi la economii importante pentru utilizatori, tehnologie care a ajuns la 67% din totalul vânzărilor de proiectoare din România, comparativ cu 21% proiectoare bazate pe tehnologie LCD. Un lucru interesant din punct de vedere al BenQ este evoluţia ponderii proiectoarelor 3D Ready, acestea reprezentând 32% din totalul proiectoarelor vândute de BenQ la nivelul anului trecut în România.

“În 2010, ne-am concentrat eforturile în zona proiectoarelor cu luminozitate mai mare, cu greutate şi dimensiuni reduse, cu funcţii din ce în ce mai complexe adaptate atât mediului de business cât şi zonei educaţionale, care, alături de zona de home-entertainment, are un potenţial semnificativ şi în 2011”, adaugă Dragoş Salamac.

Estimările BenQ pentru 2011 au în vedere o creştere cu maximum 10-15% în zona de monitoare LCD, o evoluţie cu 20-25% pe proiectoare şi un avans de 10-15% pentru camerele foto digitale compacte.

Dacă la sfârşitul primului trimestru BenQ a avut o pondere a proiectoarelor 2D/3D de 51/49%, compania se aşteaptă ca raportul proiectoarelor 3D vândute pe piaţă să ajungă la peste 60% la sfârşitul lui 2011. Pe segmentul de monitoare LCD, ponderea tehnologiei LED faţă de cea LCD clasică BenQ va ajunge la sfârşitul anului la 60-65% în favoarea LED.

Compania ţinteşte o cotă de piaţă de 40-45% pentru proiectoare, cu accent pe segmentele HD şi pentru educaţie, o uşoară creştere a cotei de piaţă pentru monitoarele LCD la 9-10%, bazându-se pe gama de monitoare LED şi diversificarea ofertei de produse cu tehnologie LED cu panel VA, caracterizate prin unghiuri de vizualizare mai mari, un contrast mai ridicat şi o calitate a imaginii net superioară. Pe segmentul de camere foto compacte, BenQ îşi doreşte să îşi păstreze o cotă de 5-7%, mizând pe lansarea de produse mai performante la preţuri accesibile.

“În primul trimestru din 2011, am avut parte de o evoluţie bună. Zona de monitoare LCD a rămas la nivelul din aceeaşi perioadă a anului 2010, cea de proiectoare este în creştere, iar zona de camere foto compacte a adus evoluţii similare celor înregistrate în primul trimestru a lui 2010. La nivelul întregului an, ne dorim o creştere a vânzărilor cu 25-30%”, estimează reprezentantul BenQ.

“Momentul actual este propice cumpărării de produse IT&C, începutul celui de-al doilea trimestru fiind caracterizat de preţuri accesibile, în condiţiile lichidărilor de stocuri şi a ofertelor speciale, dar şi a unui curs RON/EUR mic. În plus, datorită problemelor din Japonia, putem să ne aşteptăm ca în a doua jumătate a anului la o cerere neacoperită pe anumite componente şi materii prime, care vor avea probabil efecte în preţul produselor lansate în acea perioadă”, concluzionează Dragoş Salamac, Team Leader BenQ pentru România.

BenQ Europa, biroul regional al corporaţiei BenQ, cu sediu central în Olanda, operează pieţele europene mari, incluzând Austria, Benelux, Elveţia Europa Centrală şi de Est, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, regiunea nordică, Rusia şi Spania,. Urmând promisiunea făcută de acest brand “De a aduce bucurie şi calitate vieţii”, BenQ Europa oferă o gamă largă de produse cu tehnologii integrate: proiectoare, monitoare LCD, televizoare LCD şi camere foto digitale. Combinând pasiunea cu profesionalismul, producţia cu excelenţa, grija şi contribuţia, BenQ este brandul numărul 1 în tehnologia DLP®, ocupând una dintre primele 3 poziţii pe piaţa de proiectoare în peste 17 ţări din Europa. BenQ Europa este expert în monitoare LED, deţinând poziţia numărul 1 în Norvegia şi fiind unul din top 5 companii de monitoare în numeroase ţări precum Austria, Rusia şi Suedia.

Corporaţia BenQ, unul dintre principalii furnizori de produse digitale, este o companie cu multiple dezvoltări în comunicaţiile mobile, tehnologia de afişare a imaginii şi tehnologia mobilă. BenQ oferă produse ce beneficiază de design inovator, uşurinţă în utilizare şi tehnologii integrate în platforme care promit să împlinească motto-ul BenQ de “Bringing Enjoyment and Quality to Life,” incluzând proiectoare digitale, monitoare LCD, laptopuri, netbook-uri, PC-uri all-in-one, televizoare LCD, camere foto digitale, dispozitive de stocare, eBook readere, telefoane mobile, medii de stocare şi periferice (mausuri şi tastaturi).

Grupul BenQ este format în prezent din 16 companii care operează independent folosind resurse comune şi împărtăşind aceleaşi sinergii de extindere. Grupul BenQ include: BenQ Corporation, BenQ Materials, AU Optronics Corporation (nr.3 la nivel mondial în producţia de paneluri TFT-LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, Daxin Materials Corp., Forhouse Corp., Light House Tech, SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp. BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, Darwin Precisions Ltd, Raydium Semiconductor Corporation, Cando Corporation şi Wellypower Co., Ltd.

Reclame

Filed under: IT&C, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 942,983 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: