Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Coca-Cola este de 125 de ani partenerul artelor

Coca-Cola a colaborat încă de la începuturile istoriei sale cu diverși artişti. În prezent, există o legătură puternică între arte şi Coca-Cola, brandul fiind perceput în mod spontan ca simbol al vremurilor noastre, fiind reprezentat în nenumărate lucrări artistice.

De la Newell Wyeth, unul dintre cei mai mari artişti ai secolului al XIX-lea, Coca-Cola a colaborat de-a lungul timpului cu artişti excepţionali ai epocii noastre. Coca-Cola a fost un membru activ al revoluţiei artistice, devenind simbolul definitoriu al Vestului, un simbol pentru visul american, aflat la îndemâna oricui.

Brandul Coca-Cola reprezintă un fragment de realitate în lucrările artiştilor contemporani. Robert Rauschenberg, unul dintre primii exponenţi ai curentului Pop Art, a creat în 1958 lucrarea “Coca-Cola Plan”, unde trei sticle contur sunt stropite cu vopsea şi înrămate într-o nişă de lemn cu aripi de metal. În prezent, lucrarea este găzduită de Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles.

Andy Warhol a revoluţionat lumea artistică în anii 1960 prin ilustraţiile realiste inspirate de obiectele cotidiene. Sticla Coca-Cola a intrat oficial în „cultura de masă” împreună cu alte obiecte de zi cu zi, precum imaginea actriţei Marilyn Monroe şi a binecunoscutei conserve de supă Campbell. Lucrarea lui Warhol “210 Coca-Cola Bottles” din 1962 a fost cumpărată în cadrul unei licitaţii, cu peste 2 milioane de dolari, iar o altă lucrare, “Green Coca-Cola Bottles” face parte din colecţia permanentă a Muzeului Whitney din New York. Pasiunea dintre Pop Art şi Coca-Cola continuă şi în prezent. În noiembrie 2010, pictura semnată de către Warhol “Large Coca-Cola” a fost cumpărată cu 35.5 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby’s din New York.

Warhol şi-a explicat pasiunea pentru sticla omniprezentă spunând: “Frumuseţea acestei ţări constă în faptul că America a creat o tradiţie prin care cei mai bogaţi consumatori cumpără aceleaşi produse ca şi cei mai săraci dintre ei. Când te uiţi la televizor şi vezi o Coca-Cola ştii că preşedintele bea Coca-Cola, şi te gândeşti că şi tu poţi bea Coca-Cola.

Jim Harrison a fost de asemenea unul dintre artiştii realişti americani care au folosit simbolul Coca-Cola în lucrările sale. În 1972 a produs o lucrare dedicată Coca-Cola şi intitulată “Dispariţia Americii”. A distribuit 1500 de exemplare la un preţ de 30 de dolari pe bucată, iar în prezent, aceeaşi lucrare este evaluată la 3500 de dolari.

Astăzi, Calendarul Coca-Cola 2011 este produs în Statele Unite ale Americii în serie limitată şi poate fi cumpărat numai de la Security Federal Bank şi filialele sale, veniturile obţinute urmând a fi donate în scopuri filantropice.

Nu în ultimul rând, imaginea lui Moş Crăciun, creată de Haddon Sundblom pentru Coca-Cola a devenit un simbol internaţional. În decembrie 1931 Sundblom conturează  legendarul personaj, folosind drept inspirație un vecin vesel cu fața roșie, veșnic înconjurat de copii, pe care l-a imbrăcat în culorile tradiționale Coca-Cola, rosu și alb. Timp de peste trei decenii,  Sundblom l-a desenat pe Moș Crăciun în diferite ipostaze, iar de atunci personajul legendar nu și-a abandonat niciodată băutura răcoritoare preferată, devenind o imagine inconfundabilă pentru multe generaţii.

În Italia, mulţi artişti renumiţi, printre care Mario Schifano şi Mimmo Rotella au fost inspiraţi de către Coca-Cola, primul interpretând perfect  valoarea simbolistică a logo-ului în lucrarea “Coca-Cola” din 1972.

Mimmo Rotella (1918 – 2006) a devenit renumit pentru colajele sale. Lucrarea “Coca-Cola” din 1961, unde faimosul cerc roşu ce înconjoară logo-ul Coca-Cola, captează atenţia într-o manieră aproape hipnotică.

Coca-Cola este fără îndoială o emblemă a prezentului: o metaforă în artă şi un simbol prezent în mintea fiecăruia.”, a declarat Miruna Raclaru, Director de Comunicare Coca-Cola Romania.

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de bauturi racoritoare din lume, oferind consumatorilor din intreaga lume aproape 500 de marci de bauturi racoritoare. Alaturi de Coca-Cola, recunoscuta ca fiind cea mai valoroasa marca din lume, compania comercializeaza o gama variata de produse ce include bauturi racoritoare carbogazoase, bauturi racoritoare cu continut caloric scazut, ape minerale, sucuri de fructe, nectaruri, ceaiuri ready-to-drink, bauturi energizante, cafea ready-to-drink etc. Avand cea mai mare retea de distributie din lume, compania Coca-Cola este prezenta in peste 200 de tari, consumul produselor companiei depasind 1.6 miliarde de portii pe zi. Avand in vedere angajamentul sau de dezvoltare a unor comunitati durabile, compania noastra este centrata pe initiative care contribuie la protejarea mediului inconjurator, conservarea resurselor si promovarea dezvoltarii economice a comunitatilor unde ne desfasuram activitatea.

In Romania, ca in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, Coca-Cola detine si functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii si distributiei produselor catre consumatori. In Romania, Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau Coca-Cola Hellenic (CCH) Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania).

Reclame

Filed under: Altele, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,981 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: