Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Sondaj: Angajatilor le este permis sa intarzie la serviciu

BestJobs.ro a realizat in perioada 28 martie – 11 aprilie 2011 un sondaj pentru a afla modul in care sunt tratate in cadrul companiilor pauza de masa si intarzierile la serviciu.

  • La prima intrebare, „Tu iti iei pauza de masa?”, peste 45% dintre respondenti au afirmat ca nu sar peste masa de pranz, iar 23% au declarat ca daca nu sunt prea ocupati, se opresc din activitate pentru a lua pranzul. Peste 18% mananca mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru si aproape 13% sunt prea presati de responsabilitati si nu isi iau pauza.

„Pranzul poate reprezenta o ocazie perfecta pentru socializare si un prilej bun de a dezvolta noi relatii cu colegii de serviciu, facilitand astfel integrarea in echipa, dar si dezvoltarea de relatii cu potentiali clienti. ” spune Adela Grama, specialist HR BestJobs.ro.

  • La intrebarea „Cum sunt tratate intarzierile angajatilor in cadrul biroului?”, aproximativ 53% sustin ca intarzierile sunt tolerate daca nu devin obisnuinta si peste 31% dintre respondenti sunt mai norocosi pentru ca pot intarzia fara a fi penalizati, insa doar daca anunta in prealabil. Peste 15% din respondenti sunt penalizati daca nu ajung la timp la serviciu.

84% dintre respondenti au astfel o anumita flexibilitate privind programul de lucru. Este important ca toti membrii echipei sa respecte aceleasi norme interne, insa companiile trebuie sa aiba in vedere dezvoltarea de indicatori de performanta care sa reflecte calitatea activitatii angajatului, un aspect cel putin la fel de important comparat cu orarul de munca.” – Adela Grama.

„Angajatorii inteleg ca lipsa pauzei de masa poate afecta rezultatele muncii angajatilor, in ipoteza in care productivitatea lor este mai scazuta dupa-amiaza, si ca un oarecare grad de flexibilitate in programul de lucru se poate reflecta pozitiv in cadrul atitudinii angajatului.

Raman insa rezolvate doar partial situatii precum desfasurarea activitatii dintr-o alta locatie (de acasa), acceptata deocamdata doar in cadrul unui numar mic de companii si pentru pozitii relativ restranse. Totusi, pe masura ce sunt dezvoltate solutii tehnologice noi ce ofera posibilitati de comunicare si interactiune cu un angajat aflat intr-o alta locatie, acestea vor fi cu siguranta implementate si vor permite angajatorului sa colaboreze in alte conditii cu angajatii sai. ” concluzioneaza Adela Grama.

Sondajele au fost efectuate la nivel national, pe un esantion de 4.281 utilizatori, atat pe pagina de candidati, cat si pe pagina BestJobs de pe Facebook. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera.

BestJobs este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din Romania, Bulgaria, Serbia si Moldova. In acest moment, BestJobs.ro gazduieste peste 1.800.000 de CV-uri active in baza de date si are peste 70.000 de companii client. De asemenea, BestJobs.ro este site-ul cu cele mai multe anunturi de angajare din Romania.

Reclame

Filed under: Altele, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,981 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: