Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– 77% dintre copiii cu vârste între 13 și 16 ani au un profil pe Facebook, Hyves sau Myvip

Potrivit sondajului publicat astăzi de rețeaua EUKidsOnline, la care au participat 25.000 de tineri din 25 de țări europene, 38% dintre copii cu vârste între 9 și 12 ani afirmă că au un profil pe site-uri de socializare în rețea, ponderea cea mai mare fiind înregistrată în Olanda (70%), iar cea mai scăzută în Franța (25%). Rețelele de socializare sunt și mai populare în rândul adolescenților cu vârste între 13 și 16 ani, 77% dintre aceștia declarând că au deja un profil.

Dintre copii cu vârste între 9 și 12 ani, 15% afirmă că au peste 100 de contacte în lista de prieteni, ponderea cea mai mare fiind înregistrată în Ungaria (47%). Ponderea adolescenților cu vârste între 13 și 16 ani care au peste 100 de contacte în listă este mai ridicată în Belgia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Suedia și Marea Britanie decât în alte țări.

Profilul multor copii este public, putând fi accesat de oricine

Un sfert dintre copiii activi pe site-urile de socializare în rețea afirmă că profilul lor este accesibil publicului. O cincime dintre copiii ale căror profiluri sunt publice spun că și-au afișat acolo adresa și/sau numărul de telefon. În 15 țări din 25, tendința de a avea profiluri publice este mai mare la copiii de 9-12 ani decât la cei de 13-16 ani.

Numai 56% dintre copiii de 11-12 ani afirmă că știu cum să modifice setările de confidențialitate ale profilului lor din rețeaua de socializare. Adolescenții au deprinderi mai bune în acest sens, 78% dintre cei cu vârste între 15 și 16 ani declarând că știu cum să își modifice setările de confidențialitate.

Ce face Comisia?

Comisia monitorizează implementarea «Principiilor pentru rețele de socializare mai sigure aplicabile în UE», acordul de autoreglementare semnat de societățile care administrează rețele de socializare, care se angajează să implementeze, în cadrul serviciilor pe care le prestează, o serie de măsuri pentru garantarea siguranței minorilor.

Comisia va publica în curând prima parte a rezultatelor obținute în urma evaluării implementării acordului privind «Principiile pentru rețele de socializare mai sigure aplicabile în UE» de către următorii semnatari: Arto, Bebo, Facebook, Giovani, Hyves, IRC Galleria, MySpace, Nasza-Klasa, Netlog, One.lt, Rate, SchuelerVZ, Tuenti și Zap (a se vedea IP/09/232, IP/10/144).

Raportul publicat astăzi precizează, de asemenea, că unele site-uri de socializare în rețea care sunt populare în rândul tinerilor din Europa nu au semnat acordul respectiv.

Având în vedere vârstele tot mai mici ale copiilor care utilizează internetul și serviciile de socializare în rețea, precum și faptul că tot mai mulți copii accesează internetul de pe dispozitive mobile, Comisia a lansat o revizuire a actualelor acorduri de autoreglementare în domeniu din acest sector. Societățile care administrează rețele de socializare, producătorii de dispozitive mobile și de console de jocuri, furnizorii de servicii de internet, furnizorii de aplicații mobile și de conținut, organizațiile de consumatori, cercetătorii și organizațiile pentru copii vor fi invitați să se alăture platformei de colaborare. Acest dialog se va baza pe realizările acordului privind Principiile pentru rețele de socializare mai sigure aplicabile în UE (a se vedea anexa și IP/09/232, IP/10/144) și pe Cadrul european privind o utilizare mai sigură a telefoanelor mobile de către adolescenți și copii (a se vedea IP/07/139, IP/09/596, IP/10/704).

Reclame

Filed under: Altele, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,726 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: