Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– KRUK administrează în România un portofoliu de creanţe de 2 miliarde de lei

Compania KRUK International S.R.L., filială a Grupului KRUK, liderul pieţei poloneze de management al creaţelor comerciale, prezent pe piaţa din România de la jumatatea anului 2007, a atins în anul 2010 o poziţie de top printre companiile de colectare a creanţelor din România.

Pe piaţa românească, KRUK International S.R.L. şi-a consolidat poziţia în anul 2010, în prezent având 20 de clienţi importanţi din domeniile bancar, leasing şi asigurări, telecom şi companii de utilităţi. Prin implementarea în România a modelului de business şi a know-how-ului importat din Polonia, compania KRUK International şi-a dezvoltat activitatea pe două segmente: colectarea creanţelor externalizate de către clienţi şi colectarea portofoliilor proprii de creanţe cumpărate de la băncile locale. Rezultatele bune înregistrate de filiala din România au contribuit semnificativ la rezultatele consolidate la nivel de Grup.

În anul 2010 am procesat peste 500.000 de cazuri, având o valoare de peste 2 miliarde RON şi am achiziţionat aproape 70% din portofoliile de creanţe vândute pe piaţa românească. Datorită dezvoltării dinamice a activităţii noastre, suntem în plin proces de extindere a Call Center-ului din Târgovişte, unde în prezent avem o sucursală operaţională ce se intinde pe o suprafaţă de 800 m². La jumatatea lunii aprilie ne-am mutat sediul din Bucureşti într-o nouă locaţie, mai modernă şi mai spaţioasă. Am crescut în mod constant numărul de angajaţi cu peste 30% pe an, astfel că în prezent avem o echipă dedicată de peste 200 de persoane, care alături de cea mai nouă tehnologie IT, reprezintă cea mai valoroasă resursă a companiei”, a spus Isabela Iacob, Director General şi membru în Consiliul de Administraţie al KRUK International.

În anul 2009 cifra de afaceri consolidată a Grupului KRUK a fost de peste 29,5 milioane Euro, cu un profit net de peste 5,4 milioane Euro, în vreme ce în 2010, cifra de afaceri a KRUK a trecut de 41 milioane Euro, iar profitul net a fost de peste 9 milioane Euro.

”În ultimii ani am asistat la manifestarea unui trend ascendent în rândul companiilor de a externaliza procesul de colectare a creanţelor, cât şi la o creştere a valorii portofoliilor scoase la vânzare. Valoarea nominală totală a creanţelor acceptate de Grupul KRUK spre colectare a atins în anul 2009 suma de 4,1 miliarde PLN (echivalentul a aprox. 950 milioane Euro) la data achiziţionării sau acceptării spre colectare. În anul 2010, pe ambele pieţe (Polonia şi România) a înregistrat aproximativ 1,9 milioane de conturi noi, având o valoare nominală totală de 5,9 miliarde PLN (approx. 1,5 miliarde Euro), în creştere cu 26% comparativ cu anul 2009,” a declarat Piotr Krupa, Preşedintele KRUK SA.  

Datorită dezvoltării înregistrate în ultimii ani şi a strategiei ce va fi implementată în perioada următoare, KRUK SA intenţionează să lanseze o ofertă publică de acţiuni. Prospectul de emisiune a fost deja aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia.

 

Compania KRUK International S.R.L. a fost infiintata in anul 2007 de Grupul KRUK – liderul pietei de management al creantelor comerciale din Polonia. Compania este specializata in managementul integrat al creantelor, avand clienti atat din sectorul financiar, cat si companii. KRUK International a dezvoltat activitati de colectare a creantelor bancare, a companiilor de intermediere a creditelor, companiilor de asigurari si leasing, operatorilor de telefonie fixa si mobila, cat si companiilor de distributie a bunurilor de larg consum.  Compania este de asemenea un jucator important pe piata achizitiei de portofolii de creante, in special de la banci.

Reclame

Filed under: Business, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,273 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: