Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Grup Servicii Petroliere a castigat o licitatie internationala si va fora în Mexic

Grup Servicii Petroliere, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, a castigat o licitatie internationala in urma careia doua platforme de foraj marin ale companiei vor fora in apele nationale mexicane. Licitatia a fost organizata de cea mai mare companie de petrol mexicana, PEMEX. La licitatie au participat jucatori mari din industria de profil.

Platformele GSP Atlas si GSP Orizont sunt in curs de relocare din zona Golfului Persic catre Mexic. Acestea se vor afla in contract de foraj de lunga durata incepand cu lunile mai-iunie. Pentru modernizarea celor doua platforme, societatea a investit din momentul achizionarii si pana in prezent  suma de 66,5 milioane USD.

Castigarea acestei licitatii reprezinta pentru Grup Servicii Petroliere confirmarea faptului ca investiile facute de-a lungul timpului in modernizarea platformelor precum si in achizitionarea de echipamente de ultima generatie sunt o strategie de succes.

In prezent compania poate executa lucrari de foraj si proiecte complxe de construcitii marine oriunde in lume. Alaturi de PEMEX, printre actualii beneficiari ai serviciilor GSP se mai afla: GAZPROM, TPAO (Compania Nationala de Petrol din Turcia), Melrose Resources (UK), EMSA (Agentia Europeana pentru Siguranta Maritima) s.a.

In ultimii doi ani, Grup Servicii Petroliere a investit peste 140 milioane dolari in achizitia de echipamente moderne si constructia de nave tehnice destinate activitatiilor de constructii marine cum sunt barja pentru montat conducte submarine GSP Bigfoot 1, barja semisubmersibila de transport GSP Bigfoot 2, barja pentru cazarea de personal si operatiuni de ridicare de mare tonaj GSP Bigfoot 3, macaraua de mare tonaj GSP Neptun, roboti submarini ROV si echipament de scufundare in saturatie.

La acestea se adauga alte investitii in modernizarea flotei de platforme de foraj,  in constructia si dezvoltarea facilitatilor portuare ale companiei din bazele Agigea si Midia si in centrul de pragatire GSP Training Center. Constructia barjei GSP Bigfoot 1 s-a efectuat in baza Agigea sub management integral romanesc.

Anunțuri

Filed under: Business, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,334 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: