Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Grupul Lindab a obtinut vanzari cu 12% mai mari in primul trimestru

Vanzarile Grupului Lindab au crescut cu 12% in primul trimestru al anului, pana la 155 mil. EUR[1], iar profitul s-a ridicat la -0,8 mil EUR (fata de -5,6 mil. EUR in T1 2010). T1 2011 a fost al treilea trimestru de crestere succesiva pentru vanzarile si profitul Lindab, confirmand trendul pozitiv.

„Cresterea obtinuta in primul trimestru este satisfacatoare. Cu toate acestea, cererea reala este greu de evaluat, tinand cont de faptul ca primul trimestru este defavorizat de caracterul sezonier. In plus, perioada la care facem comparatie, respectiv primul trimestru al anului 2010, a fost puternic afectata de conditiile meteo”, a declarat David Brodetsky, Presedinte si CEO al Lindab. „In raportul interimar aferent celui de-al patrulea trimestru al anului 2010 indicam faptul ca este putin probabil ca obiectivul de crestere organica de 8% sa fie atins pana la sfarsitul anului 2011. Aceasta afirmatie se baza pe estimarile de evolutie a pietelor externe si excludea efectul majorarilor de pret din 2011 pentru a compensa cresterea costurilor cu otelul. Conditiile de cerere nu s-au schimbat de atunci, iar miscarile de pe piata materiilor prime sunt greu de anticipat. In consecinta, ne mentinem viziunea asupra anului 2011. Asa cum am mai declarat, ne dorim o performanta peste evolutia generala a pietei de constructii”, a explicat David Brodetsky.

Vanzarile din regiunea Nordica au crescut cu 13%. Per ansamblu, piata suedeza arata o crestere sustinuta. Vanzarile din Europa de Vest au crescut cu 5%, in timp ce Europa Centrala si de Est si Comunitatea Statelor Independente (CSI) au asigurat o crestere de 28%. Atat Rusia, cat si Belarus, au obtinut cresteri importante in primul trimestru.

„Suntem multumiti de evolutia Lindab Romania in primul trimestru din 2011, pe toate cele trei divizii – Profile Componente, Ventilatii si Sisteme de Cladiri. Apropierea de clientii finali si consolidarea relatiei cu partenerii nostri arhitecti, proiectanti, dealeri, distribuitori si montatori ne ofera un avantaj competitiv foarte important, pe care intentionam sa-l dezvoltam si in viitor”, a explicat Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania.


[1] Rata de conversie SEK/EUR folosita pentru raportare este 8,8674

Reclame

Filed under: Business, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,273 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: