Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Prio Foods lanseaza unitatea de extractie de la Lehliu, dupa investitii de 93 mil. euro

Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anuntat astazi lansarea unitatii de extractie uleiuri vegetale la Lehliu, judetul Calarasi, ce va avea loc maine, 5 Mai. Anuntul a fost facut de catre reprezentantii companiei in cadrul unei conferinte de presa organizate pe platforma fabricii. Evenimentul a dat startul operatiunilor la filiala Prio Extractie, specializata in procesarea semintelor si productie de ulei vegetal, in scopuri industriale si de consum. Investitia de 93 milioane de euro reprezinta cel mai mare proiect greenfield din Romania in anul 2011.

In sectorul productiei de ulei vegetal, Prio Extractie detine locul intai ca volum al investitiei in Europa de Sud-Est si locul doi la nivelul intregii Europe.

Fabrica are in componenta 15 silozuri verticale, cu o capacitate de stocare individuala de 10.000 m3, 2 laboratoare de analiza si procesare a semintelor si detine, in prezent, 90 de angajati, compania intentionand sa creasca numarul acestora la 200.

“Este o onoare pentru mine si pentru intreaga companie Prio Foods sa anunt astazi lansarea noii unitati de extractie de la Lehliu”, a declarat domnul Carlos Martins, Presedinte al Consiliului de Administratie Prio Foods. “Prin aceasta investitie ne continuam angajamentul asumat fata de Romania si mai ales fata de judetul Calarasi. Am inceput operatiunile la Lehliu in 2005 prin fabrica de productie biodiesel si credem in continuare in potentialul acestei zone, Romania fiind un punct strategic de dezvoltare pentru compania noastra si un centru regional de competenta. Obiectivele Prio vizeaza satisfactia clientilor nostri, promovarea unei activitati sustenabile la cel mai inalt nivel de calitate si protejarea mediului in care traim si ne desfasuram activitatea. Sunt increzator ca vom continua sa ne atingem aceste tinte si sa contribuim la dezvoltarea regiunii de Sud-Est a Romaniei”, a adaugat oficialul companiei.

Deschiderea unitatii de extractie de la Lehliu a marcat inca o data parteneriatul strategic dintre compania Prio Foods si judetul Calarasi. Primarul orasului Lehliu-Gara, domnul Iulian Iacomi, a multumit oficialilor companiei, afirmand ca “prezenta Prio Foods in comunitatea noastra va stimula dezvoltarea locala si regionala nu numai in sectorul agricol, dar si in alte domenii. Se vor crea noi locuri de munca, orasul si intregul judet vor beneficia de efectele pozitive ale acestei investitii. Va asiguram de intregul nostru sprijin, ca si pana acum, si dorim sa mergem pe acest drum impreuna, in continuare.”

Conducerea companiei si-a exprimat deschiderea fata de colaborarea cu institutiile de invatamant de profil din regiune. “Invitam in cadrul acestui eveniment, universitatile si liceele de profil agricol din regiune sa cream impreuna specialisti in domeniul extractiei de uleiuri vegetale, experti care vor avea acces la programe intensive de formare si cursuri de specialitate”, a adaugat Presedintele Consiliului de Administratie Prio Foods, Carlos Martins.

Echipamentele de ultima generatie din cadrul fabricii Prio Extractie respecta cele mai inalte standarde de securitate si protectie a mediului la nivel european. Fabrica are o capacitate de productie de 316.000 tone ulei si 340.000 tone srot, volume atinse la un ritm al activitatii de 8.000 de ore pe an.

Prio Foods dezvolta operatiuni de productie si distributie de produse agricole, industriale si servicii, integrand o perspectiva globala asupra activitatilor din domeniul agricol. Compania detine unitati de productie pe 3 continente, in sectorul procesarii cerealelor si semintelor oleaginoase.

 Prio Foods face parte din grupul portughez Martifer, prezent in Romania cu 500 de angajati. Martifer Group desfasoara activitati in domeniul agricol, constructii si productie de energie din surse regenerabile.

Reclame

Filed under: Business, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,981 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: