Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Diverta şi-a redus costurile operaţionale cu 35% şi a încheiat cu afaceri de 21 mil. euro

Casa de Insolvență Transilvania, administratorul judiciar al Diverta, anunţă că lanţul de retail aflat în insolvenţă şi-a redus în 2010 costurile operaţionale cu 35% prin: renegocierea chirilor, reducerea costurilor fixe, mutarea headquarter-ului în clădire proprie. De asemenea, în 2010 Diverta a închis 13 magazine şi a deschis 2 (în Sun Plaza Bucureşti şi Atrium Arad). Astfel, compania a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 21 milioane euro şi estimează pentru anul acesta cel puțin menținerea cifrei de afaceri.

“Măsurile luate în 2010- reducerea costurilor operaţionale, închiderea magazinelor neprofitabile etc- precum şi stabilizarea pieţei vor influenţa pozitiv evoluţia profitului operaţional în 2011. Diverta a întreprins acţiuni în toate sectoarele pentru maximizarea profitabilităţii şi pentru 2011 societatea își  propune  un profit operaţional pozitiv,” a declarat Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.

În prezent, reţeaua Diverta are  50 de magazine. În 2011, Diverta își propune să deschidă magazine noi, decizia depinzând de nivelul chiriei și dimensiunea traficului.

Potrivit CITR, piaţa de carte a înregistrat în 2010 un trend descendent, concretizat într-o scădere cu aproximativ 15% comparativ cu 2009. Piaţa de carte străină a fost în scădere cu aproximativ 25% faţă de anul 2009, valoarea medie a coşului de cumpărături suferind  la rândul său o scădere semnificativă.

“Anul trecut, la Diverta, vânzările au fost susţinute de promoţiile 3 la preţ de 2 (la 3 cărţi cumpărate, cea cu preţul cel mai mic este oferită gratuit) şi preţ unic. În luna august 2010, Diverta a realiniat preţurile la carte şi s-au iniţiat campanile „Dai carte ai parte”’ şi „Facem schimb de jucării”’, campanii ce au adus un plus în vânzări, şi care au fost reluate începând cu ianuarie 2011 şi vor continua până în august 2011,”  a adăugat Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.

De asemenea, numărul evenimentelor organizate în reţeua de magazine a crescut faţă de prima parte a anului 2010, Diverta devenind gazdă pentru lansări de carte, lansări de media (Cataclysm), turnee, petreceri private, woorkshop-uri, parteneriate cu grădiniţele etc.

În prezent, Diverta este în perioada de observaţie şi lucrează împreună cu Casa de Insolvență Transilvania la planul de reorganizare al reţelei, care ar putea fi depus la începutul lunii mai 2011.

CITR reprezintă cea mai importantă casă de insolvență din România, reprezintând un liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură (instituții publice, creditori bugetari, bănci şi furnizori de utilităţi sau de alte materii prime). Compania deține birouri în București, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brașov, Iași, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timișoara din portofoliul companiei făcând parte nume importante precum Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iași, etc,. CITR a gestionat până în prezent un număr aproximativ de 500 de dosare de insolvență sau lichidare voluntară, la nivelul întregii țări.

Anunțuri

Filed under: Business, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,334 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: