Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– QASHQAI locul sase in topul ADAC al fiabilitatii

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, Nissan QASHQAI a obţinut o clasificare fruntaşă în unul dintre cele mai exigente studii de calitate europene. Popularul model a obţinut calificativul „foarte fiabil” din partea renumitei organizaţii ADAC, din Germania, cel mai mare club automobilistic din Europa, având peste 16 milioane de membri.

Cel mai bine clasat model de marcă japoneză din segmentul său, QASHQAI a fost întrecut doar de mărcile premium germane şi a obţinut locul 6 (din 22) în clasa pe care o reprezintă, înaintea unor rivali importanţi, precum VW Tiguan, Ford Kuga şi Toyota RAV4.

QASHQAI nu a fost singurul model Nissan recunoscut în studiul de fiabilitate ADAC pe anul 2010 (Pannenstatistik). Nissan NOTE a obţinut locul 5 din clasa sa (din 23), făcând, de asemenea, dovada a patru ani de performanţă continuă „foarte fiabilă”, în timp ce Nissan Micra a obţinut statutul de autovehicul „foarte fiabil” în 2009 şi 2010.

QASHQAI şi NOTE sunt construite în Europa de către Nissan Motor Manufacturing UK (NMUK), cum a fost şi cazul modelului Micra, înainte ca acesta să cedeze locul lui JUKE la uzina din Sunderland.

QASHQAI nu este la primul succes în ceea ce priveşte studiile efectuate de ADAC. Anul acesta, s-a clasat pe locul trei la general în competiţia anuală a organizaţiei pentru obţinerea premiului „Gelber Engel” (Îngerul galben), care reprezintă o recunoaştere a fiabilităţii şi a satisfacţiei clienţilor. QASHQAI a fost întrecut doar de un Audi şi un Porsche.

„Aceste rezultate extraordinare subliniază calitatea de fabricaţie excepţională oferită tuturor maşinilor produse de NMUK. Suntem în mod deosebit mândri de QASHQAI, cel mai bine vândut model al nostru în Europa. Succesul său în cadrul studiilor ADAC arată că oferim în continuare cea mai bună calitate, chiar dacă suntem solicitaţi la maxim pentru a satisface cererea uriaşă pentru acest model excepţional”, a afirmat Simon Thomas, Vicepreşedinte Senior, Nissan Europa.

Nivelurile constante de înaltă calitate obţinute de această ultimă generaţie de autovehicule Nissan reprezintă consecinţa directă a unei strategii coordonate şi axate pe obiectiv, dusă de o echipă de specialişti dedicaţi, din departamentele Nissan de servicii post-vânzare, asigurarea calităţii, cercetare şi dezvoltare din Europa şi din uzinele din UK şi Spania.

SUCCESUL QASHQAI

 

Nissan QASHQAI a fost lansat în 2007 ca o alternativă inovatoare şi incitantă la modelele hatchback convenţionale care domină segmentul C de autovehicule pe piaţa europeană. Din combinaţia atrăgătoare dintre aspectul de SUV şi calităţile practice a unei maşini de familie s-a născut segmentul de crossover compact. QASHQAI a avut imediat succes la vânzări şi continuă să domine segmentul, popularitatea sa fiind mărită în urma îmbunătăţirilor aduse în anul 2010, care au accentuat calitatea şi rafinamentul acestui autovehicul.

De la lansare, peste 835.000 de unităţi QASHQAI au fost vândute în întreaga Europă, subliniind dominarea Nissan în segmentul crossover… o poziţie întărită în continuare mulţumită popularităţii fratelui mai mic al lui QASHQAI, JUKE, lansat anul trecut.

QASHQAI ocupă în prezent locul 5 în clasamentul celor mai bine vândute modele din segmentul C din Europa, după patru modele tradiţionale – VW Golf, Renault Megane, Ford Focus şi Opel Astra – avânt o cotă de 4,9% pe acest segment. In Romania, QASHQAI ocupa tot locul 5 in topul vanzarilor din segmentul C hatchback, pentru anul fiscal 2010.

Modelul este disponibil în două versiuni ­– cea cu cinci locuri, QASHQAI şi cea cu şapte locuri, QASHQAI+2 – şi patru motorizări – două motoare pe benzină şi două motoare diesel, dispunând de tracţiune pe roţile din faţă sau tracţiune integrală inteligentă Nissan ALL-MODE.

Rezultatele studiului de fiabilitate ADAC 2010

Maşini medii                                           Maşini mici

1: BMW X3                                              1: MINI

2: Mercedes-Benz clasa C                   2: Peugeot 207

3: BMW seria 3                                       3: Mitsubishi Colt

4: Mercedes-Benz SLK                         4: Opel Meriva

5: Audi A4                                                5: Nissan NOTE

6: Nissan QASHQAI                             6: Skoda Roomster

7: VW Tiguan                                          7: Dacia Sandero

8: Mercedes-Benz CLK                         8: Ford Fusion

9: Skoda Octavia                                    9: Mazda 2

10: Ford Kuga                                         10: VW Polo

11. VW Passat                                        11. Opel Corsa

12. Toyota RAV4                                    12. Renault Clio

13. Toyota Avensis                                13. Ford Fiesta

14. Hyundai Tucson                              14. Citroen C3

15. Mazda 6                                             15: Nissan MICRA

16. VW Sharan                                       16. Skoda            Fabia

17. Volvo S40/V50                                 17. Peugeot 206

18. Renault Laguna                              18. Toyota Yaris

19. Peugeot 407                                     19. Renault Modus

20. Ford Mondeo                                    20. Honda           Jazz

21. Ford S-MAX                                      21. Fiat Punto

22. Opel Vectra                                       22. Seat Ibiza/Cordoba

23. Hyundai Getz

Notă:

Pentru a oferi o imagine reală a calităţii autovehiculelor, studiul Pannenstatistik al ADAC include modele având între unul şi şase ani, care obţin vânzări de peste 7000 de unităţi anual în Germania. Sunt analizate toate problemele tehnice care împiedică utilizarea maşinii, întâlnite de către ADAC, iar rezultatele sunt publicate în revista asociaţiei, ADAC Motorwelt, care are un număr estimat de 19 milioane de cititori.

Nissan angajează aproximativ 12.500 persoane în departamentele de proiectare, cercetare şi dezvoltare, fabricare, logistică, vânzări şi marketing din Europa. În anul calendaristic 2010, societatea a vândut 555.000 autovehicule pe 47 pieţe din Europa de Vest şi de Est, incluzând Rusia. În plus, Nissan a produs un total de 527.966 autovehicule în uzinele din Spania şi UK.

Anunțuri

Filed under: Auto, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,334 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: