Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Yahoo! aduce sute de hackeri la Bucuresti!

Yahoo! organizează Open Hack Europe la București, în zilele de 14 şi 15 mai. Evenimentul va oferi dezvoltatorilor oportunitatea de a-și manifesta creativitatea, ajutându-i să realiza produse noi și inovatoare, ce vor influența întreaga platformă de digital media a Yahoo!.

Dezvoltatorii vor putea să hack-uiască, folosindu-se de o gamă extinsă de servicii, de la conținut best-in-class, la produse de advertising și consumer de top, precum tehnologii de căutare, comunicații, tehnologii mobile și de televiziune conectată. Sute de programatori din toată lumea sunt așteptați la Crystal Palace Ballrooms pentru a lua parte la a paisprezecea ediție Open Hack și, totodată, prima din Estul Europei.

Comunitatea globală de dezvoltatori reprezintă un segment important al business-ului Yahoo!. Pasiunea acestora, alături de zona de tehnologie și de influență a Yahoo!, sunt ceea ce impulsionează inovarea la nivel global și creativitatea în zona Web. Evenimentele de hack, popularizate de către Yahoo! și echipele sale globale de tehnologie, reunesc programatori, dezvoltatori și designeri în cadrul unei experiențe incitante și distractive. În decursul a doar 24 de ore, acești oameni vor fi aduși împreună pentru a crea și testa aplicații și programe create de la zero, folosind tehnologii Yahoo! și API-uri deschise.

„Etosul fundamental al Open Hack-urilor este că oricine are pasiune și creativitate se poate servi de open web – API-uri, open source data – pentru a inova și a avea impact asupra unor milioane de utilizatori de internet,” a declarat Raymie Stata, Chief Technology Officer, Yahoo!. „Am ales Bucureștiul pentru Open Hack-ul European pentru că România este un hot spot internațional pentru dezvoltatorii de software talentați și pentru că Yahoo! are un public atât de numeros și entuziast în această regiune. Cota de piață a Yahoo! în România a crescut la peste 90%, devenind, astfel, o ţintă deosebit de atrăgătoare pentru dezvoltatori. Sunt extrem de încântat că pot juriza hackerii la acest eveniment și aștept cu nerăbdare să asist la creativitatea participanților.”

Evenimentul de la București începe sâmbătă, 14 mai, printr-o serie de workshop-uri tehnice, urmate de un „hackathon”, o perioadă non-stop de codare de 24 de ore. Serviciile și API-urile precum YUI, YQL și BOSS sunt nucleele în jurul cărora se construiesc aplicații noi și interesante. YUI este un framework open-source foarte popular, scris cu ajutorul JavaScript și CSS, prin care se pot construi aplicații web complexe și interactive. YQL, Query Language-ul Yahoo! este un limbaj expresiv, similar SQL, ce permite dezvoltatorilor să să filtreze și șă îmbine date de-a lungul serviciilor Web. În final, BOSS este un API de date ce oferă dezvoltatorilor acces la căutări web, content de imagini sau știri. Toate lucrările vor fi jurizate duminică, iar cele mai bune dintre acestea vor fi premiate și promovate către dezvoltatorii din rețeaua Yahoo!. Pentru a viziona agenda completă, dați click aici.

La evenimentul de la București vor participa și câțiva dintre cei mai apreciați programatori și dezvoltatori din lume, inclusiv Douglas Crockford, cunoscut pentru popularizarea limbajului JavaScript JSON (JavaScript Object Notation).

Dezvoltatorii care vor să se înscrie la eveniment o pot face în mod gratuit aici și sunt invitați să descopere API-urile și tehnologiile Yahoo! pentru dezvoltatori pe http://developer.yahoo.com.

ANEXĂ: ISTORICUL YAHOO! OPEN HACK

Open Hack București va fi cel de-al paisprezecelea eveniment Open Hack de până acum. Mai jos găsiți cronologia evenimentelor Open Hack. Dați click pe link-uri pentru a viziona videoclipurile și informațiile referitoare la edițiile anterioare:
o   29-30 septembrie 2006:  U.S. Open Hack  (Sunnyvale, CA)
o   16-17 iunie 2007: London Open Hack
o   5-6 octombrie 2007: Bangalore Open Hack
o   12-13 septembrie 2008: U.S. Open Hack  (Sunnyvale, CA)
o   19-21 septembrie 2008: Taiwan Open Hack
o   8-9 noiembrie 2008: Brazil Open Hack
o   14-15 februarie 2009: Bangalore Open Hack
o   9-10 mai 2009: London Open Hack
o   9-10 octombrie 2009: U.S. Open Hack (New York City)
o   17-18 octombrie 2009: Taiwan Open Hack
o   21-22 noiembrie 2009: SEA Open Hack, Jakarta
o   20-21 martie 2010: Open Hack Brazil în Sao Paulo
o   24-25 iulie 2010: Open Hack India în Bangalore

o     14-15 mai 2011: Open Hack Europa, București

  • Iulie 2011: Open Hack India în Bangalore (TBC)
  • August 2011: Open Hack Australia în Sydney (TBC)
  • La finalul lui 2011: Open Hack All Stars event,  USA  (TBC)

Dați click aici pentru un overview al istoriei evenimentelor Open Hack

Reclame

Filed under: Altele, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: