Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Top: România pe locul 4 între ţările cu cele mai mari contribuţiilor la creşterea sectorului construcţiilor în următorii 10 ani

România va contribui cu 22 de miliarde de dolari americani la creşterea sectorului construcţiilor în următorii 10 ani, a patra cea mai mare contribuţie din Europa Centrală şi de Est, după cea a Rusiei, 117 miliarde de dolari americani, Turciei – 81 de miliarde de dolari, şi Poloniei – 51 de miliarde de dolari, arata Raportul Global Construction 2020, sponsorizat de firma de servicii de consultanţă PwC.

Clasament:

Locul 1 – Rusia, 117 miliarde de dolari

Locul 2 – Turcia, 81 de miliarde de dolari

Locul 3 – Polonia, 51 de miliarde de dolari

Locul 4 – România, 22 miliarde de dolari

Locul 5 – Cehia, 13 miliarde de dolari

Locul 6- Bulgaria, 8 miliarde de dolari

Locul 7 -Ucraina, 7 miliarde de dolari

Locul 8 – Ungaria, 5 miliarde de dolari

Raportul Global Construction Perspectives şi Oxford Economics preconizează că ritmul de dezvoltare al sectorului construcţiilor îl va depăşi pe cel al creşterii economice globale în următorul deceniu.

„Sectorul construcţiilor nu a înregistrat niciodată o astfel de creştere rapidă, peste ritmul de creştere al Produsului Intern Brut global, creştere alimentată de superputerile economice emergente precum China şi India, dar şi de revirimentul construcţiilor pe piaţa americană”, a declarat Graham Robinson, Director, Global Construction Perspectives, unul dintre autorii raportului.

Raportul Global Construction 2020, sponsorizat de firma globală de servicii de consultanţă PwC, unul dintre cele mai importante studii la nivel global care urmăreşte sectorul construcţiilor, anticipează că acest sector va creşte de la valoarea totală de 7200 de miliarde de dolari americani cât generează în prezent, la 12.000 de miliarde de dolari până în 2020, ceea ce înseamnă o creştere de 67%.

Raportul arată că în următorul deceniu, sectorul construcţiilor va genera cheltuieli de 97.700 de miliarde de dolari americani.

Creşterea acestui sector în China, India şi Statele Unite va genera mai mult de jumătate din creşterea globală anticipată de 4800 de miliarde de dolari anual de până în 2020.

China şi India vor fi cele mai dinamice pieţe emergente, luând în calcul populaţiile în creştere, urbanizarea rapidă, şi creşterea economică puternică, toţi aceşti factori fiind stimulenţi pentru sectorul construcţiilor.

Piaţa chineză, stimulată de cheltuielile guvernamentale anti-ciclice, a depăşit piaţa americană în 2010, devenind cea mai mare piaţă de construcţii din lume.

Piaţa chineză a construcţiilor se va dubla în următorul deceniu, până la o valoare anuală de 2500 de miliarde de dolari în 2020, sau 21% din sectorul global al construcţiilor.

„Construcţiile vor deveni unul dintre cele mai dinamice sectoare economice în următorul deceniu”, a declarat Neil Blake, Director de Analiză economică în cadrul Oxford Economics.

Raportul preconizează că India va depăşi Japonia pentru a deveni cea de-a treia cea mai mare piaţă a construcţiilor până în 2018.

Statele Unite vor înregistra o creştere ciclică în sectorul construcţiilor, ceea ce va duce la un ritm de creştere de două cifre anual pe termen scurt atât pentru sectorul rezidenţial, cât şi pentru cel nerezidenţial.

Şapte pieţe – China, Statele Unite, India, Indonezia, Canada, Australia şi Rusia, vor genera două treimi din creşterea sectorului construcţiilor la nivel global până în 2020.

„Companiile trebuie să decidă cum îşi utilizează talentele şi să dezvolte cele mai bune alianţe pentru a beneficia de excelentele oportunităţi de creştere din sectorul construcţiilor”, a declarat Brian Arnold, Partener, Consultanţă Fiscală, PwC România.

Reclame

Filed under: Business, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,726 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: