Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Romtelecom, Bluepoint IT Solutions si OTE Academy lanseaza Online Business School

Romtelecom, Bluepoint IT Solutions şi OTE Academy lansează portalul Online Business School pentru a susţine implementarea proiectului “Îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor prin antreprenoriat durabil” (ICIMM). Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu funcţii de conducere din companiile mici si mijlocii din România vor beneficia gratuit de cursuri de formare şi îndrumare pentru dezvoltarea afacerilor şi aptitudinilor profesionale. ICIMM va fi implementat în etape pe parcursul următorilor doi ani şi jumătate.

Proiectul ICIMM este realizat cu foduri europene, în urma obţinerii unei finanţări în valoare de aproximativ 18 milioane lei în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Romtelecom Business Solutions coordonează proiectul demostrându-şi încă o dată angajamentul de a susţine companiile româneşti prin livrarea de soluţii personalizate de comunicaţii la cheie. Bluepoint IT Solutions este un furnizor de soluţii IT şi de e-learning, responsabil pentru aplicaţia care va conţine variate cursuri online. OTE Academy este o organizaţie destinată training-ului vocaţional, subsidiară a OTE în Grecia. Bluepoint IT Solutions şi OTE Academy vor oferi conţinutul digital pentru dezvoltare profesională care va fi oferit prin intermediul programului către participanţi.

Prima fază a proiectului ICIMM constă într-o serie de seminarii informative organizate în întreaga ţară. În cadrul acestor seminarii, managerii de IMM-uri pot afla mai multe informaţii despre proiect şi despre oportunităţile pe care le oferă acesta pentru dezvoltarea abilităţilor lor antreprenoriale şi profesionale.

Aceste seminarii se vor desfăşura în perioada 17 mai-9 iunie, în următoarele oraşe: Bucureşti, Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj, Craiova şi Iaşi. Mai multe detalii despre calendarul seminariilor şi despre etapele proiectului sunt disponibile pe website-ul dedicat proiectului, www.bizschool.ro. Reprezentanţii IMM-urilor interesaţi de dezvoltarea profesională şi în căutare de noi oportunităţi în acest sens sunt bineveniţi să participe la seminarii şi să se înscrie la programul de training ICIMM prin intermediul site-ului.

Ca parte a proiectului ICIMM, la acest moment este desfăşurat la nivel naţional, un studiu în  rândul reprezentanţilor IMM-urilor din România. Acesta are ca scop analiza tipurilor şi nivelurilor de competenţe care le sunt necesare managerilor pentru dezvoltarea companiilor în care lucrează. Materialele digitale pentru dezvoltare profesională şi metodele de livrare oferite în cadrul proiectului vor fi personalizate conform rezultatelor studiului.

Cursurile se vor concentra pe îmbunătăţirea abilităţilor manageriale generale, administrarea optimă a unor arii profesionale specifice (precum leadership, marketing, vânzări), susţinerea antreprenoriatului în mediul economic românesc (contabilitate şi aspecte juridice), dezvoltarea abilităţilor de monitorizare a afacerii (precum pregătirea unui plan de afaceri sau a unui buget), îmbunătăţirea capacităţii de operare PC sau dezvoltarea cunoştinţelor de limbi străine.

Cursurile vor fi disponibile online prin intermediul platformei de e-learning dezvoltată pentru Online Business School, completată ocazional cu sesiuni de cursuri tradiţionale, în clasă. Platforma de e-learning permite utilizatorilor acces rapid şi repetitiv la materialele de curs, precum şi administrarea prezenţei la curs chiar la nivel individual, permiţând fiecărui cursant să parcurgă materia în ritmul său. Din punct de vedere administrativ, permite monitorizarea procesului de instruire de către echipa care administrează proiectul, poate genera rapoarte, permite desfăşurarea de teste şi evaluări. Suport pentru mentorat online, videoclipuri şi simulări de bune practici vor fi asigurate de specialişti renumiţi în mediul de afaceri, pentru o experienţă de învăţare integrată.

Proiectul Online Business School îşi propune să îndrume 6000 de manageri şi lideri de afaceri din IMM-urile din România. După ce vor participa la sesiunile de instruire aceştia vor obţine cunoştinţe semnificative pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile şi performanţele personale care îi vor ajuta să susţină dezvoltarea companiilor lor, inclusiv pe noi pieţe.

Romtelecom Business Solutions

Romtelecom Business Solutions este divizia dedicată sprijinirii companiilor românesti, prin soluţii de comunicaţii şi IT. A fost înfiinţată în 2007 ca urmare a nevoii tot mai mari de serivicii specializate şi dedicate pentru afaceri, oferind companiilor soluţii de voce, date, internet fix şi mobil, găzduire şi managed services. Ca o dovadă a angajamentului de a oferi cea mai bună calitate clienţilor săi, Romtelecom este singurul operator de telecomunicaţii care acordă automat şi gratuit SLA (acordul privind nivelul calităţii) pentru serviciile oferite sub brandul Romtelecom Business Solutions. În plus, Romtelecom este lider de piaţă pe segmentele de servicii de date şi internet de bandă largă pentru afaceri, după lansarea cu succes a mai multor campanii în această zonă, poziţionând Romtelecom ca suporter al companiilor româneşti.

OTE Academy

 Fondată în 2005, OTE Academy, subsidiară a grupului de companii OTE, este o organizaţie specializată pe oferirea de cursuri de formare vocaţională menite să adauge valoare calificărilor profesionale. În ultimii 5 ani, în colaborare cu cei mai importanţi furnizori internaţionali, OTE Academy a organizat 4 000 de programe de formare în domeniile IT, telecomunicaţii, management şi vânzări pentru aproximativ 45 000 de persoane, în peste 20 de ţări.

Prin programele educaţionale inovative, OTE Academy se axează pe îmbunătăţirea competenţelor personale şi profesionale ale cursanţilor prin învăţare continuă şi sistematică. Această strategie duce la perfecţionarea cursanţilor, de cunoştinţele pe care aceştia le-au dobândit beneficiind implicit şi companiile din care fac parte.

Bluepoint IT Solutions

Bluepoint IT Solutions este un furnizor român de top, care livrează instrumente şi soluţii de învăţare prin tehnologie, cu mai mulţi ani de experienţă în dezvoltarea de conţinut digital şi livrarea de training online pentru clienţi comanii mici, mari şi multinaţionale. Bluepoint IT Solutions investeşte constant în dezvoltarea echipei e-learning şi a produselor pe care le oferă clienţilor săi astfel încât în acest moment este singura companie din România în măsură să livreze soluţii complete de e-learning, de la aplicaţii de realizarea de conţinut până la cursuri personalizate pentru clienţi.

Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

Reclame

Filed under: IT&C, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 942,983 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: