Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– 40.000 de montatori independenţi plachează cu gresie şi faianţă casele românilor

Pentru placarea cu gresie şi faianţă a locuinţei, românii pot alege dintr-un număr de circa 40.000 de montatori independenţi şi aproximativ 12.000 de companii de profil, potrivit unul studiu realizat de Cesarom, liderul pieţei locale de plăci ceramice.

“Din punct de vedere numeric, numărul montatorilor este cel puţin egal cu cererea de pe piaţă, ţinând cont că aceştia nu au lucrări chiar în fiecare zi. Aceeaşi situaţie o întâlnim şi în cazul firmelor de profil, având în vedere că acestea sunt de cele mai multe ori divizii ale companiilor ce activează în sectorul construcţiilor”, a declarat Eduard Măcărescu, Director de Operaţiuni al Cesarom.

În ceea ce priveşte costurile montajului integral cu gresie şi faianţă al unei locuinţe (baie, bucătărie şi hol), acesta a afirmat că preţurile pornesc de la 1.300 de lei, în cazul montatorilor independenţi, şi de la 1.500 de lei pentru firmele de profil.

Românii – mulţumiţi doar de o treime dintre lucrări

Studiul companiei mai arată că în acest moment în România există aproximativ 40.000 de montatori independenţi dintre care 10.000 sunt ocazionali, ei având o altă meserie de bază. 75% din totalul acestora nu sunt certificaţi, în România neexistând şcoli speciale de profil ci doar şcoli de meserii, cursuri de calificare acreditate de Ministerul Muncii sau training-uri organizate de companii private.

În acelaşi timp, românii se declară mulţumiţi de doar o treime dintre lucrări. Situaţia se schimbă în cazul companiilor de profil, unde 75% dintre clienţi apreciază lucrările efectuate.

Cum sunt aleşi montatorii

Cercetarea companiei mai arată că circa 65% dintre români apelează la un montator independent atunci când decid să îşi decoreze locuinţa cu gresie şi faianţă, în timp ce aproximativ 35% realizează lucrările cu o companie specializată.

“Decizia de a apela fie la un montator, fie la o companie, este luată în special în funcţie de bugetul alocat amenajării locuinţei precum şi în funcţie de gradul de informare al beneficiarului. De cele mai multe ori, consumatorii apelează la recomandările oferite de  familie, prieteni, colegi sau la anunţurile de mică publicitate”, a afirmat Eduard Măcărescu.

Conform acestuia, principalele avantaje în a lucra cu un montator sau cu o companie recomandată de un apropiat îl constituie gradul de încredere conferit, garanţia rezultatului final şi nu în ultimul rând raportul calitate-preţ.

Potrivit studiului Cesarom, o mare parte dintre montatorii independenţi cu experienţă au plecat din ţară în ultimii ani lăsând pe piaţa din România un gol din punct de vedere calitativ.

Cum testăm montatorul potrivit?

În cazul alegerii unui montator independent, gradul său de profesionalism poate fi testat, conform specialiştilor Cesarom, prin adresarea câtorva întrebări privind plăcile ceramice si principalele caracteristici ale acestora, cum se efectuează o placare corectă şi care sunt paşii care trebuie urmaţi înainte de a pune gresia şi faianţa.

Montatorii ar trebui să ştie că plăcile ceramice pot fi pentru perete sau pardoseală sau pentru interior sau exterior. De asemenea, un alt criteriu de urmat este utilizarea de adezivi şi chituri recomandate pentru plăcile ceramice şi nu în ultimul rând verificarea acestora la achiziţie. Mai multe detalii despre criteriile unei placări corespunzătoare găsiţi pe siteul http://www.cesarom.ro.

Reclame

Filed under: Business, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,452 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: