Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– mobilPay estimează pentru 2011 o cotă de piaţă de peste 40% din tranzacţiile online cu cardul

Pentru acest an, Netopia Sistem estimează că va procesa prin serviciul mobilPay peste 1,5 milioane de tranzacţii online cu cardul, respectiv 40% din piaţă, în condiţiile în care volumul total se va ridica la peste 3,6 milioane de plăţi. Dintre acestea, circa un sfert dintre tranzacţii vor fi realizate pe site-urile de reduceri.

„În acest moment, site-urile de reduceri reprezintă motorul pieţei de plăţi online cu cardul, deoarece aceste platforme înregistrează un ritm de creştere a numărului de tranzacţii de 10% de la o lună la alta. Dacă în primele patru luni s-au înregistrat peste 250.000 de tranzacţii, până la sfârşitul anului apreciez că numărul plăţilor online cu cardul pe site-urile de reduceri va depăşi 850.00 de tranzacţii”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

În condiţiile în care compania procesează mai mult de 90% din totalul plăţilor online înregistrate pe site-urile de reduceri, în acest an reprezentantul companiei estimează că va intermedia prin serviciul mobilPay peste 750.000 de tranzacţii pe aceste platforme. Serviciile de plată cu cardul sunt oferite de Netopia Sistem în baza parteneriatului încheiat cu Garanti Bank în anul 2009.

„Plăţile pe site-urile de reduceri reprezintă între 40 şi 50% în totalul tranzacţiilor procesate de companie, restul fiind reprezentate de tranzacţiile pentru ceilalţi clienţi ai noştri, precum Vodafone, Okazii, eMag, etc.”, a explicat Eram.

Reprezentantul Netopia Sistem estimează pentru acest an o creştere în volum de peste 50% la nivelul întregii pieţe de plăţi online cu cardul, la un total de circa 3,6 milioane de plăţi, în condiţiile în care volumul pieţei în 2010 s-a ridicat la peste 2,4 milioane de tranzacţii.

În primele patru luni ale acestui an, compania a procesat prin serviciul mobilPay peste 400.000 de tranzacţii, în timp ce valoare tranzacţiilor a depăşit suma de 8 milioane de euro, dat fiind faptul că valoare medie a unei tranzacţii în această perioadă s-a ridicat la 20 de euro.

De asemenea, de la începutul anului se observă şi o creştere de 50% a valorii medii a unei tranzacţii realizate pe site-urile de reduceri, de la 10 euro în luna decembrie a anului trecut, la 14 euro la sfârşitul lunii aprilie.

„Este posibil ca valoarea medie a tranzacţiilor să crească până la sfărşitul anului, pe măsură ce comercianții vor începe să promoveze oferte de valori mai ridicate. În acelasi timp, numărul românilor care îşi vor folosi prima data cardul pentru achiziții online va continuă să creasca, sub impulsul promoțiilor extrem de tentante ale acestor site-uri”, a încheiat Eram.

Filed under: IT&C, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,242 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: