Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Parteneriat pentru transportul public: BRD şi RATB, alături de MasterCard

BRD – Groupe Société Générale, cel mai important emitent de carduri din România, şi MasterCard au anunţat astăzi lansarea unei noi evoluţii a platformei tehnice multifuncţionale care încorporează tehnologia MasterCard PayPass™: plata contactless în mijloacele de transport în comun. Emise sub sigla MasterCard si Maestro, cardurile duale care permit plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun vor putea fi folosite atât la nivelul Capitalei, cât şi în ţară. Prima regie de transport în cadrul căreia va funcţiona plata contactless prin cardul bancar BRD este RATB.

BRD a încheiat cu RATB un parteneriat strategic de dezvoltare a noilor tehnologii în transportul în comun, al cărui prim pas este cardul dual de transport. Următoarele direcţii de dezvoltare urmăresc implementarea noilor tehnologii apărute pe plan mondial şi au drept obiectiv plasarea RATB în rândul celor mai avansaţi furnizori de servicii pentru comunitate la nivel internaţional.

„Prin implementarea plăţilor contactless în mijloacele de transport în comun ale RATB încercăm să răspundem unei duble provocări: să oferim cetăţenilor Capitalei României un serviciu la cele mai ridicate standarde şi să fim în pas cu ultimele evoluţii tehnologice apărute pe piaţă”, a declarat Adrian Criţ, Directorul General al RATB.

Începând cu luna iunie 2011, BRD va extinde acceptarea cardurilor contactless Instant Pay în toate staţiile Metroului bucureştean, generalizând astfel soluţia tehnică instalată în 10 staţii începând din luna decembrie a anului trecut.

În curând, soluţia contactless BRD va fi instalată şi în cadrul Regiilor locale de transport din Constanţa şi Sibiu.

Cardurile multifuncţionale vor putea fi încărcate cu abonamente pe una sau mai multe linii de transport la suprafaţă, ori pe toate liniile de transport în comun. De asemenea, călătorii pot solicita portofelul electronic, care permite călătorii şi pe alte linii decât cele obişnuite, iar în cazul Capitalei şi cu metroul sau liniile de autobuze către aeroporturi.

Toate aceste facilităţi sunt disponibile în plus faţă de funcţionalităţile unui card contactless şi de celelalte funcţionalităţi obişnuite ale unui card bancar standard (retragere de numerar, plăţi la comercianţi, plăţi de facturi, plăţi pe internet, atât în ţară, cât şi în străinătate, etc).

Noua funcţionalitate reprezintă o dezvoltare a platformei tehnice care include cardurile Instant Pay sub formă de sticker şi breloc şi cardul Suporter, care permite atât personalizarea, cât şi accesul pe stadionul echipei favorite direct cu cardul, datorită integrării tehnologiei contactless MasterCard PayPass.

« Continuăm să inovăm, adaptându-ne produsele şi serviciile la nevoile unei societăţi care evoluează permanent. Încercăm să  fim proactivi şi să anticipăm pe cât posibil dorinţele clienţilor noştri, şi vom continua să le oferim suprize plăcute şi în viitor», a declarat Petre Bunescu, Director General Adjunct al BRD-Groupe Société Générale.

„Multicardul BRD este un concept integrat din punct de vedere tehnic, care devine astăzi un card universal pentru transport la nivel naţional – în Capitală, dar şi în marile oraşe”, a spus Dana Demetrian, Directorul Executiv al Polului de Administrare Generală a Reţelei BRD-Groupe Société Générale.

„La un an după lansarea soluţiei de plată contactless MasterCard PayPass de către BRD în transportul public subteran, prin parteneriatul cu Metrorex, locuitorii din Bucureşti pot achita simplu şi rapid călătoriile şi în transportul public de suprafaţă. Bucureştiul se alătură unor oraşe precum New York, New Jersey, Liverpool sau Taipei în extinderea utilizării cardurilor în transportul public. Tehnologia MasterCard PayPass implementată de BRD garantează mai multă rapiditate, confort şi siguranţă clienţilor atât în transportul public de suprafaţă şi subteran, precum şi la un număr tot mai mare de comercianţi din domenii diverse”, declară Denisa Mateescu,General Manager pentru România şi Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.

„Tehnologia contactless s-a dezvoltat în majoritatea domeniilor unde ea se doveşte foarte utilă – de la farmacii şi restaurante cu servire rapidă, până la transportul în comun şi accesul pe stadion. Extinderea acceptării cardurilor PayPass în transportul public, combinată cu noile produse lansate astăzi de BRD sunt dovadă a dinamicii pieţei româneşti, inovaţia fiind motorul dezvoltării acesteia”, completează Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

BRD are deja instalate peste 1.000 de terminale de acceptare a cardurilor contactless la nivelul întregii ţări, la comercianţi precum Carrefour, Mic.Ro, KFC, Pizza Hut, IKEA sau Inmedio.

Reclame

Filed under: Altele, , , , , ,

One Response

  1. Serghei Vasiliev spune:

    Ce card mai frate, nici n-am vazut pe site-ul lor vreo referire la asa ceva?Iar la Mic.ro nu imi merge niciodata cardul, ba erori, ba nu se accepta.BRD=banca de hoti si mincinosi.Contactless pe naiba, astia emit minciuni nu produse inovative.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,981 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: