Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– FDSC a acordat primul premiu Dan Manoleli pentru dezvoltarea societatii civile in Romania

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a acordat ieri seara primul premiu de excelenta “Dan Manoleli pentru dezvoltarea societatii civile in Romania” in cadrul celei de-a noua editii a Galei Societatii Civile. Premiul a fost castigat de CeRe (Centrul de Resurse pentru participare publica) pentru contributia avuta in dezvoltarea societatii civile romanesti.

Incepand cu editia 2011 a Galei Societatii Civile, Premiul „Dan Manoleli pentru dezvoltarea societatii civile in Romania” va fi acordat anual din partea FDSC unei organizatii neguvernamentale cu merite deosebite privind contributia adusa la dezvoltarea societatii civile.

Criteriile pentru acordarea premiului au fost consecventa, fervoarea si eficacitatea in urmarirea misiunii si indeplinirea viziunii organizatiei, capacitatea de a fi alaturi de cetatenii pe care ii serveste, contributia la dezvoltarea altor organizatii si capacitatea de a construi coalitii pentru realizarea       obiectivelor comune, caracterul inovator aplicat la nivel strategic si mobilizarea comunitatii vizate.

Castigatorul primului Premiu “Dan Manoleli pentru dezvoltarea societatii civile in Romania” este CeRE Centrul de Resurse pentru participare publica, decizia de premiere fiind luata pe baza analizarii celor 4 proiecte inscrise in competitie: In Cautarea Bucurestiului Pierdut, Parteneriate pentru Comunitate, Participarea Tinerilor prin Imagini, 112 pentru Fonduri Structurale, cat si capacitatii organizatiei de a raspunde nevoilor comunitatilor pe care le deserveste.

Premiul a fost inmanat castigatorilor de Doamna Lorita Constantinescu, membru in borad-ul de conducere al FDSC si Director de Comunicare la Eco-Rom Ambalaje, impreuna cu fiica domnului profesor Dan Manoleli, Diana Manoleli.

Incepand cu anul 2012, va fi creata o categorie speciala in cadrul Galei, pentru care organizatiile pot inscrie proiecte, premiul de excelenta fiind acordat unei singure organizatii neguvernamentale din Romania.

Profesorul Manoleli (1942 – 2010) a fost o figura marcanta a sectorului neguvernamental romanesc, fiind implicat in numeroase initiative ale societatii civile din ultimii 20 de ani: a fost membru al juriului Galei pentru Societatii Civile inca de la inceputurile ei, fondator si presedinte al asociatiei Grupul Ecologic de Colaborare GEC din 1990; presedinte al Black Sea NGOs Network – retea a organizatiilor neguvernamentale de la Marea Neagra – din 2001; fondator si Presedinte al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile din 1994.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata ca persona juridica fara scop lucrativ in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene. In prezent FDSC indeplineste urmatoarele roluri in societatea civila din Romania: centru national de resurse, centru de cercetare a sectorului non-profit, promotor al sectorului non-profit, administrarea si acordarea de asistenta tehnica pentru programele de finantare europene destinate sectorului ONG.

Anunțuri

Filed under: Altele, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,334 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: