Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– România, ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte dotarea cu băi a locuinţelor

Din numărul total de circa 7,3 milioane de locuinţe din România, aproximativ 2,9 milioane nu au băi, potrivit unui studiu INS. Ţara noastră se situează pe ultimul loc în Europa, cu 40% din populaţie care locuieşte în case fără băi, după ţări ca Bulgaria, Lituania sau Letonia, unde procentul este de 26% respectiv 17% şi 16%, conform Eurostat.

„Pentru amenajarea  băilor din cele 2,9 milioane de locuinţe ar fi nevoie circa 58 de milioane de metri pătraţi de plăci ceramice. Această cantitatea reprezintă de  aproximativ trei ori vânzările de gresie şi faianţă din acest an, care se vor ridica la 20 de milioane de metri pătraţi”, a declarat Eduard Măcărescu, Director de Operaţiuni al Cesarom.

Totuşi, numărul locuinţelor din România care au băi se află în continuă creştere. Astfel, dacă în urmă cu cinci ani procentul locuinţelor fără baie era de 48% iar acum este de circa 40%, în următorii trei ani acesta s-ar putea diminua până la 35%.

Cantitatea medie de plăci ceramice pentru amenajarea unei băi este de aproximativ 5 metri pătraţi de gresie şi circa 15 metri pătraţi de faianţă.

Potrivit calculelor Cesarom, pentru placarea cu gresie şi faianţă a băilor din cele  2,9 milioane de locuinţe, românii vor cheltui în medie 1,45 miliarde de lei (345 milioane de euro).

Estimările au fost realizate ţinându-se cont de preţul mediu actual pentru un metru pătrat de plăci ceramice care se ridică la 25 lei.

„Locuinţele fără băi din România se întâlnesc mai ales în zonele rurale ca urmare a inexistenţei reţelelor de canalizare şi de apă curentă”, a mai adăugat Directorul de Operaţiuni al companiei.

Conform unui studiu realizat de INS, în mediul rural există aproximativ 88% de locuinţe fără băi proprii, în timp ce în mediul urban procentul ajunge la doar 12%.

Conform clasamentului realizat de Eurostat, în 15 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, mai puţin de 1% din populaţie locuieşte în case fără băi utilate complet, printre acestea numărându-se Marea Britanie, Suedia, Spania, Italia sau Franţa. La nivelul întregii Uniuni, doar 3,5% din locuitori sunt în această situaţie.

* % din populaţie care locuieşte în case fără băi

Reclame

Filed under: Imobiliare, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 942,983 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: