Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Apartament vechi versus apartamentul secolului XXI

Be Igloo prezintă principalele diferente între blocurile vechi si cele noi din punct de vedere arhitectural, al sigurantei, dar si al facilitătilor oferite, capitole la care constructiile noi se detasează clar de cele realizate până în anii ‘90.

Pentru a oferi o alternativă la locuintele vechi, care nu au beneficiat de o atentie deosebită din partea constructorilor în ceea ce priveste atât arhitectura si designul, cât si siguranta viitorilor locatari, dezvoltatorii s-au axat mai ales pe aceste aspecte, pentru care alocă 15-20% din investitia totala în proiect.

Diferente de arhitectură

Spre deosebire de urbanizarea intensivă din perioada comunistă, care s-a realizat prin construirea de blocuri tip, ansamblurile rezidentiale noi prezintă o arhitectură individualizată ce poate fi percepută ca atare si tin cont de cerintele si restrictiile terenurilor pe care sunt amplasate.

Ansamblurile rezidentiale noi au o arhitectură unitară în cadrul tesutului urban, fată de proiectele tip, nediferentiate ale celor vechi. Acestea se supun sitului pe care sunt construite si nu invers. Iau în calcul orientarea fată de punctele cardinale si sunt construite în consecintă.

Diferente de calitate a constructiei

Blocurile vechi, gasite în general în cartierele de tip “dormitor”, de cele mai multe ori nu respectă, încă din faza de proiect, reglementări care azi par firesti, reglementări esentiale cum ar fi cele impuse de urbanismul sanitar, referitoare la ventilatie, distantă minimă între două clădiri, umbrire si însorire.

Blocurile realizate înainte de modificarea normativelor nu respectă ultimele reglementări legate de rezistenta la seism sau siguranta în caz de incendiu.

Diferente de facilităti

În prezent, normativelor s-au adaugat unele reguli impuse de evolutia firească a unui oras, precum minim necesar de locuri de parcare raportat la numărul de unităti locative, ori minim necesar de spatii verzi în proximitate, distante minime de evacuare în caz de incendiu ori rezistentă în caz de seism.

Spatiile interioare ale apartamentelor vechi sunt subdimensionate, raportate doar la strictul necesar, nu si la confortul fizic si psihic.

Complexurile rezidentiale oferă spatii de tip semi-public, accesibile rezidentilor si locuri de parcare suficiete numarului de locuinte, atât supraterane cât si subterane, spre deosebire de cele vechi care nu au spatii verzi utilizabile si nici locuri de parcare suficiente.

Pe lângă suprafata oferită de o locuintă nouă, care este mai mare decat cea a unui apartament vechi, ansamblurile rezindentiale aduc dau senzatia de spatiu sporit, apelând la trucuri împrumutate din piata occidentală, cum ar fi bucătăriile de tip open space.

„Principala calitate a ansamblurilor rezidentiale pe care noi le promovăm este siguranta pe care acestea o oferă dar si confortul sporit. Investitia în proiectarea si constructia ansamblurilor rezidentiale de o asemenea calitate este mult mai mare fată de cea a unor constructii oarecare din Bucureti , cu atât mai mult fată de blocurile vechi, însa acestă investitie oferă oamenilor un alt confort, sigurantă si un alt stil de viată”, a declarat Nimrod Zvik, Managing Partner Be Igloo.

Reclame

Filed under: Altele, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 942,983 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: