Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Panasonic lansează cea mai mică şi mai usoară cameră sistem cu obiective interschimbabile

Panasonic anunţă lansarea camerei DMC-GF3, noul membru al gamei LUMIX G Micro System, bazată pe standardul Micro Four Thirds. Camera foto DMC-GF3 cântăreşte doar 222g ceea ce o face cea mai mică şi mai uşoară cameră sistem din lume cu obiectiv interschimbabil şi flash încorporat.

Panasonic LUMIX GF3 este echipată cu procesorul de imagine Venus Engine FHD şi are un senzor Live MOS de 12,1 megapixeli. Iar utilizatorii pot obţine imagini clare şi cu rezoluţie mare, chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută, când nivelul ISO este ridicat.

Sistemul ultra rapid Contrast AF realizeaza cel mai rapid autofocus din lume, de aproximativ 0.1 secunde. Datorită operării tactile, focusul este acum şi mai uşor de realizat.

Mai mult, datorită diafragmei reproiectate, înregistrarea consecutivă a fost îmbunătăţită la 3,8 cadre pe secundă la rezoluţie de 12, 1 megapixeli.

Noul DMC-GF3 poate înregistra imagini video full-HD 1920 x 1080 în format AVCHD, iar sistemul avansat AF include tehnologiile full-time AF şi tracking pentru ca utilizatorii să se poată bucura de înregistări video de calitate realizate cu uşurinţă.

Noul mod Creative Control permite utilizatorilor să seteze efectele de culoare mai intuitive, iar un control mai bun în reglarea contrastului, saturaţiei, şi a reducerii zgomotului este disponibil datorită funcţiei Photo Style.

Pe lângă popularul mod iA (Intelligent Auto), noua cameră încorporează şi modul iA Plus, care este de ajutor în momentele când nu ai timp să configurezi manual aparatul. Modul iA Plus funcţionează nu doar pentru fotografii, ci şi pentru înregistrări video.

Carcasa este realizată din aluminiu care face ca aparatul să fie uşor însă, totodată, îi conferă si o rezistenţă mai mare. Noul corp al aparatului încorporează un mâner ergonomic, ceea ce îl face uşor de manevrat în ciuda dimensiunii sale ultra compacte. Micuţul aparat GF3 va fi disponibil într-o varietate de culori – negru, alb, roşu, maron şi roz, pentru a se potrivi stilului fiecărui utilizator.

Design uimitor de subţire şi compact

Datorită noii structuri, camera foto DMC-GF3 este cu aproximativ 16,7% mai subţire şi cu  16.2% (aproximativ 43g) mai uşoara decât predecesoarea sa DMC-GF2, reuşind astfel să doboare din nou recordul pentru pentru cea mai mică şi mai uşoară cameră cu obiective interschimbabile din lume.

Deşi DMC-GF3 se remarcă prin aspectul compact, Panasonic nu a făcut compromisuri în ceea ce priveşte echipamentul camerei, integrand toate funcţiile şi tehnologiile necesare, precum flash-ul încorporat. Designul stilat şi colorat, cu aspect metalic, s detaşează clar aparatul de tradiţionalele DSLR, grele şi cu un design neatrăgător. Noua cameră este uimitor de compactă însă, în acelaşi timp, uşor de manevrat datorită mânerului ergonomic. GF3 va fi disponibilă într-o varietate de culori – negru, alb, roşu, maron şi roz, pentru a se potrivi stilului fiecărui utilizator.

Operare uşoară

În ciuda dimensiunilor reduse, operarea camerei DMC-GF3 este extrem de facilă datorită butoanelor uşor accesibile şi a noului cadran.

Operarea tactilă excelează nu doar în cazul înregistrării, ci şi pentru redarea imaginilor. Astfel, utilizatorul poate reda exact imaginea pe care o doreşte din sute de fotografii atingând doar pictograma asociată imaginii.

Calitate a imaginii excelentă

Camerele din gama LUMIX G Micro System realizează fotografii la o calitate a imaginii extrem de ridicată, cu detalii bogate şi la o rezoluţie foarte bună. De asemenea, culorile sunt reproduse fidel datorită zgomotului redus, a auto expunerii şi a balansului de alb.

Procesorul de imagine Venus Engine FHD măreşte performanţele camerei prin folosirea unei noi tehnologii de reducere a zgomotului pentru o calitate şi mai bună a imaginii.

Procesorul excelează şi în ceea ce priveşte consumul de energie. Datorită optimizării părţii electrice a acestuia, bateria camerei rezistă mai mult.

Sistemul avansat AF

Toate camerele din seria LUMIX G Micro System adoptă tehnologia Contrast AF, prin care focusul este controlat de senzorul de imagine, astfel încât nicio eroare să nu ai aibă loc în timpul focusării.

Sistemul Light Speed AF al camerei DMC-GF3 este cel mai rapid din lume cu o viteză de doar 0.1 secunde datorită vitezei îmbunătăţite de procesare. Nu doar claritatea, ci şi viteza este foarte mare la DMC-GF3 datorita sistemului avansat AF. În combinaţie cu funcţia Touch AF control, setting fixarea şi focusarea pe un subiect sunt incredibil de uşoare şi rapide.

Ba mai mult, noul DMC-GF3 încorporează funcţia Full-area focusing care face posibilă fixarea focusului pe orice punct din cadru.

Iar sistemul touch-control existent în camera DMC-GF3 le permite utilizatorilor să fixeze imediat focusul pe subiect doar atingând silueta acestuia pe ecranul LCD de 460,000-dot.Odată ce utilizatorul fixează focusul pe un subiect, camera poate păstra focusul pe el chiar şi dacă acesta se mişcă, datorită funcţiei AF tracking. O gamă largă de moduri AF este disponibilă, de asemenea, inclusiv AF pe zone multiple cu până la 23 de arii de focalizare.

Mai multe funcţii pentru a pune în evidenţă culoarea

Camera DMC-GF3 oferă o varietate de opţiuni care vor pune în valoare talentul de fotograf şi ideile creative ale oricărui utilizator. Popularul mod My Color Modul My Colour are 7 efecte preconfigurate – Expressive, Retro, High Key, Sepia, High Dynamic, precum şi Miniature Effect– care permit configurarea manuală a culorii, strălucirii sau a nivelului de saturaţie.

Modului convenţional de film i-a fost adăugată o nouă funcţie, numită Photo Style, care vine şi   ea cu efecte preconfigurate precum Standard, Vivid, Natural, Monochrome, Scener sau Portrait.

Acestea permit reglarea mai facilă a contrastului, a clarităţii, a saturaţiei, precum şi reducerea zgomotului de imagine.

Înregistare video Full HD 1920 x 1080

LUMIX GF3 permite utilizatorilor să înregistreze nu doar fotografii la o calitate foarte bună, ci şi filmuleţe. Iar formatul AVCHD oferă un timp de înregistrare de două ori mai mare la calitate HD decât formatul convenţional Motion JPEG. Un buton special, aflat în partea de sus a aparatului, porneşte instant înregistrarea, chiar dacă până în acel moment se făceau fotografii, fără a fi nevoie să se facă setări suplimentare. DMC-GF3 poate înregistra full-HD la o rezoluţie de 1920 x 1080 la 60i (NTSC) / 50i (PAL) în AVCHD (Sensor output is 30p [NTSC] / 25p [PAL]). Este foarte uşor chiar şi pentru începători să filmeze cu aparatul foto DMC-GF3 deoarece popularele moduri iA şi iA Plus sunt disponibile şi pentru înregistrarea video.

Dacă, după filmare, un utilizator vrea să folosească doar nişte cadre, drept fotografii, DMC-GF3 oferă funcţia Video Divide care extrage cadrele dorite şi poate şterge restul filmării.

Funcţia Intelligent Auto Plus

În plus faţă de funcţionalităţile deja menţionate, modul Intelligent Auto Plus (iA+) marca Panasonic oferă posibilitatea obţinerii celor mai bune rezultate în momentele în care nu ai timp să configurezi manual aparatul şi totuşi nu vrei să ratezi un moment special. Odată activat, acest mod include MEGA O.I.S (Optical Image Stabilising)  ce previne blurarea din cauza tremuratului mâinilor şi Intelligent ISO Control care reduce blurarea prin ajustarea automata a nivelului ISO dacă subiectul se mişcă în timp ce este fotografiat.

Cu Intelligent Scene Selector camera alege automat cel mai potrivit mod pentru scena în care subiectul este plasat. Spre exemplu, dacă focusul se face pe un chip uman, camera trece pe modul portret, în timp ce focalizarea pe fundal mută camera automat pe modul peisaj.

Bucură-te de fotografii şi filmuleţe pe ecranul televizorului tău Viera

Atât fotografiile, cât şi imaginile în mişcare în format AVCHD sau Motion JPEG înregistrate pe carduri de memorie SD sunt uşor de vizualizat pe un televizor Panasonic VIERA cu rezoluţie HD dinamică.

Reclame

Filed under: IT&C, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: