Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Olympus deschide o fabrica de lactate in Romania, investitie de 55 mil. euro

Producatorul elen de lactate Olympus, prezent in Romania din 1999, anunta deschiderea celei mai mari si avansate tehnologic fabrici de lactate din tara, ca urmare a unei investitii Greenfield ce va depasi 55 de milioane de euro. Noua fabrica a fost ridicata pe o suprafata de 25.000 mp in Halchiu, Brasov.

Fabrica produce lactate romanesti de cea mai inalta calitate atat pentru piata locala, cat si pentru piete externe din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii. Iaurturile produse sub brandul Olympus in fabrica din Brasov sunt deja distribuite in lanturi de supermarketuri.

Dimitrios Sarantis, presedintele grupului Olympus, a declarat in cadrul unei conferinte de presa in Bucuresti: “Grupul nostru are peste 80 de ani de experienta in producerea de lactate naturale de cea mai inalta calitate. Filosofia si valorile noastre se bazeaza pe o atentie sporita si respect pentru oameni, animale, mediu inconjurator si consumator – ceea ce se reflecta in calitatea produselor Olympus, apreciate de catre consumatori in 34 de tari din toata lumea”.

“Operatiunile noastre din Romania, unde am facut cea mai mare investitie din afara Greciei, sunt de o importanta strategica in dezvoltarea grupului, fiind poarta noastra de acces catre pietele europene”, a adaugat Dimitrios Sarantis.

Noua fabrica beneficiaza de echipamente de ultima generatie pentru receptia si procesarea laptelui la nivel european, precum si de tehnologie performanta pentru ambalarea produselor finite. Nivelul inalt de tehnologizare asigura Olympus un avantaj competitiv si garanteaza produse de calitate, sigure din punct de vedere alimentar, pastrand, in acelasi timp, valoarea nutritiva a acestora si gustul distinct.

Fabrica din Brasov are o capacitate de receptie a laptelui de pana la 40.000 de litri pe ora si trei linii de productie: iaurt (120 tone/zi), telemea (100 tone/zi) si lapte (PET: 16.000 litri/ora, ambalaj Tetrapak: 10.500 litri/ora). Capacitatea mare de productie permite satisfacerea cererii atat pe piata interna, cat si pe pietele internationale din Europa si SUA.

Incepand cu aceasta vara si pana la sfarsitul anului, fabrica va produce o gama completa de lactate sub brandul Olympus: lapte proaspat, lapte UHT la un litru si in ambalaj pentru intreaga familie, de 1,5 litri, sana si lapte batut, iaurt natural, cremos si probiotic, smantana, telemea. Produsele sunt distribuite la nivel national in toate retelele mari de supermarketuri si in hipermarketuri.

“In ultimii 12 ani, ne-am concentrat pe intelegerea profunda a consumatorului roman, am studiat filosofia si preferintele acestuia in ceea ce priveste consumul de lactate. In acelasi timp, am construit relatii puternice cu fermierii locali, pentru a asigura materie prima de calitate pentru toate produsele noastre”, a declarat Ilias Pliatsikas, Deputy Managing Director Olympus Romania.

Olympus foloseste tehnologie si inovatii de ultima ora pentru a asigura calitatea si siguranta in toate punctele critice ale procesului de productie, de la hrana si igiena animalelor, colectarea laptelui, transportul materiei prime, receptia si procesarea acesteia, la ambalarea, depozitarea si distributia produselor finite. Olympus respecta cele mai stricte standarde in asigurarea calitatii si detine certificari care garanteaza calitatea produselor  (ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, ISO 22000:2005, BRC, IFS, EURO CERT). Pentru asigurarea calitatii, grupul colaboreaza, de asemenea, cu numeroase institutii internationale, laboratoare independente si universitati.

###

Grupul este prezent in Romania din 1999, printr-o unitate de procesare a laptelui in Baraolt, Covasna. In ultimii 12 ani, a derulat programe numeroase de sprijinire a fermierilor romani, pentru a-si imbunatati metoda de crestere si ingrijire a animalelor, precum si pentru a atinge standarde mai inalte de calitate in activitatile legate de colectarea laptelui.

In perioada 1999-2011, investitiile totale ale grupului in Romania vor atinge 70 de milioane de euro.

Grupul de companii, detinut de o familie aflata la a treia generatie in producerea lactatelor, are sediul in Trikala, Grecia, si deruleaza operatiuni in 34 de tari, inclusiv in piete precum SUA, Germania si Italia. In 2010, grupul a inregistrat venituri totale de 216 milioane de euro si EBITDA de 38 de milioane de euro. In prezent, detine cinci unitati de productie in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc lactate si sucuri naturale.

Postat în:Business, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare, probabil feed-ul s-a stricat. Încearcă mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare, probabil feed-ul s-a stricat. Încearcă mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare, probabil feed-ul s-a stricat. Încearcă mai târziu.

Blog Stats

  • 917,725 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: