Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Pambac, cifra de afaceri cu 22% mai mare pe 5 luni

Pambac unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata nationala de paste fainoase, morarit si panificatie a inregistrat pe primele 5 luni ale anului 2011 o crestere de 22% a cifrei de afaceri, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010. Presedintele Pambac, Alin Giurea a precizat ca “există potenţial de creştere şi în partea a doua a anului”.

„Daca evolutia pozitiva a cifrei de afaceri inregistrata in primele 5 luni se datoreaza in mare parte majorarilor de pret dictate de materia prima, in partea a doua a anului mizam pe o crestere datorata volumului de vanzari” a continuat presedintele Pambac.

Facand un istoric al ultimilor ani, Alin Giurea ne-a declarat ca „după anii 2006, 2007, 2008, cu cresteri de peste 60% a cifrei de afaceri, a urmat un an 2009 în care întreaga piaţă de bunuri de larg consum din România ”s-a cutremurat”, cu toate anticipările şi promisiunile optimiste ale celor care ne conduc. Atunci consumul a scăzut destul de mult, aşa că şi cifra noastră de afaceri a avut un recul de circa 16%. Măsurile pregătitoare luate în 2009 şi 2010, ne-au condus apoi către o nouă creştere cu circa 6% în 2010, chiar dacă profitul s-a diminuat.”

Cu operaţiunile, structura şi portofoliul de produse restructurate, cu o echipa pregătită de criză, Pambac s-a focusat in 2010 pe menţinerea şi dezvoltarea cotelor de piaţă.
„O alta prioritate a anului 2010, continuata si intarita in 2011 a fost reducerea riscului financiar prin urmarirea cu mare atenţie a modului în care se desfăşoară colaborarea cu fiecare partener intern sau extern” ne-a precizat Giurea

Un efect benefic l-a avut pentru PAMBAC si faptul ca a început anul 2010 fără nici o datorie pe termen mediu şi lung.
Cu un grad actual de îndatorare al companiei, extrem de mic, presedintele Pambac asteapta momentul potrivit sa reia dezvoltarea Pambac SA.
„Investiţiile realizate în ultimii 2 ani au fost mai reduse comparativ cu ritmul de dezvoltare al ultimilor 15 ani, în care s-au investit peste 25 milioane euro. Analizăm de mulţi ani cu atenţie piaţa în care activăm, posibilele sinergii rezultate, suntem interesaţi în continuare de dezvoltarea prin achiziţii, însă nu excludem nici dezvoltarea organică, proiectele puse în stand-by odată cu venirea crizei economice putând fi reluate oricând” a spus Giurea.

In acest moment investitiile Pambac sunt dirijate cu prioritate în consolidarea brand-urilor deţinute pe toate segmentele de preţ, în dezvoltarea de produse şi brand-uri noi si în întărirea forţei de vânzări şi logistică.

Intr-un context economic nefavorabil in care consumatorul a fost afectat de reducerile de salarii, de pensii, de creşterea TVA-ului de la 19% la 24%, produsele Pambac se bucura in continuare de un loc sigur in cosul de cumpărături, deoarece fac parte din produsele alimentare de bază şi au o notorietate naţională recunoscută.
Chiar si in acest context Pambac a facut si face eforturi financiare majore privind sustinerea produselor sale cu promotii de pret, dar in acelasi timp nu a ezitat sa investeasca in campanii de marketing pentru protejarea brandurilor.

„Derulam in acest moment doua campanii importante adresate consumatorilor: campania nationala pentru pastele Pambac „Noile ambalaje Pambac te imbraca la Milano” si campania locala pentru franzela Pambac „ Castiga cu Pambac paine gratis pe viata –editia 2” ne-a precizat Giurea

PAMBAC detine in Bacau o retea de 14 magazine si in 2010 a demarat un proiect de amplasare de chioscuri pentru vanzarea produselor de panificaţie ”fără EVAZIUNE”.
„Sperăm ca introducerea taxării inverse la cereale – începând cu 1 iunie 2011 – va fi benefică pentru începerea reducerii uriaşei evaziuni fiscale ce păgubeşte bugetul României cu miliarde de euro. Atunci poate vom putea scoate inscriptia de pe chioscurile Pambac” ne-a spus presedintele Pambac.

Pambac detine brandurile Pambac, Grania, Gata, Flavora, Ador-gustul de acasa, Superfort, Patishop si PuuFuuLet.

Reclame

Filed under: Business, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,981 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: