Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Sarbatoare folk la Ziua Lacului Bolboci

Sambata, 6 august, are loc o premiera pentru zona Masivului Bucegi: prima editie a festivalului “Ziua Lacului Bolboci”. Proiectul este finantat din fonduri europene si isi propune sa atraga turistii romani intr-o zona de o frumusete salbatica, o destinatie montana inca nedescoperita cu adevarat. Sarbatoarea, care se va desfasura pe tot parcursul zilei de sambata, va avea ca punct central un concert folk sustinut de Vasile Seicaru, Emeric Imre si formatia Karma.

Festivalul, o initiativa ce contribuie la promovarea valorilor romanesti, se distinge prin popularizarea unei zone ce constituie un obiectiv turistic cu un potential deosebit. Traditiile locului vor fi aduse in fata publicului prezent, ce va lua contact cu elemente din cultura autohtona, un punct important in atractivitatea Romaniei ca destinatie turistica.

Turistii si toti amatorii de natura sunt asteptati sa viziteze Lacul artificial Bolboci si sa participe la evenimentele pregatite de organizatori. Spectacolul va lua startul printr-un mars de fanfara, iar atmosfera va fi animata de personalitati din vremuri stravechi, intr-o parada a personajelor de epoca, ce vor simula momente istorice semnificative. La orele amiezii, Orchestra Chindia si Ansamblul de dansuri populare din Targoviste vor prezenta spectatorilor cele mai frumoase cantece si dansuri dambovitene. Nici copiii nu se vor plictisi pentru ca organizatorii au pregatit pentru ei concursuri si activitati interactive pe apa.

Ziua Lacului Bolboci se va transforma spre seara intr-o adevarata sarbatoare folk. Astfel, iubitorii acestui gen vor avea ocazia sa il asculte live intr-un concert special pe Vasile Șeicaru, poate cel mai cunoscut cantaret de muzica folk din Romania. Il va urma Emeric Imre, apreciatul cantautor clujean, care a atins succesul o data cu albumul sau, “Nebun de alb”. De asemenea, formatia Karma, cu o istorie de 19 ani de muzica, va incinge atmosfera pe ritmuri traditionale, asa cum bine si-au obisnuit publicul.

Lacul Bolboci a reusit sa-si pastreze nestirbita autenticitatea si sa surprinda prin apa sa foarte rece chiar si vara. Aerul curat, nuantele de verde smarald ale undelor in care se reflecta muntii, dar mai ales linistea deplina sunt atuurile acestei destinatii turistice inca nu foarte cunoscute a Romaniei.

Organizatorul evenimentului este Fundatia Karitas, iar proiectul este finantat prin Regio.

Situat la granita dintre judetele Dambovita si Prahova, in muntii Bucegi, la 8 km de Sinaia, Lacul Bolboci este un lac artificial construit prin obstructionarea apelor Ialomitei cam la trei kilometri in avalul unui baraj inaltat din anrocamente, pe cursul superior al acesteia.

Reclame

Filed under: Lifestyle, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,981 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: