Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Atra Doftana, cel mai avangardist Design Hotel din România – FOTOGALERIE

Proiectul Atra Doftana a câştigat premiul întâi la secţiunea Arhitectură social-culturală, din cadrul celei de-a 9-a ediţii a Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 1 milion de euro. Design-hotelul beneficiază de 8 camere elegante cu o capacitate totală de circa 20 de persoane.

Din luna august, Valea Doftanei găzduieşte cel mai avangardist Design Hotel destinat turismului corporate din România, Atra Doftana, proiect care a fost premiat recent de către Ordinului Arhitecţilor pentru arhitectură social-culturală, în cadrul celei de-a noua ediţii a Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011.

Atra Doftana reprezintă prima unitate turistică inaugurată de către Top Resorts, companie cu capital 100% autohton, specializată în dezvoltarea de proiecte turistice integrate în natură. Atra Doftana are la bază conceptul avangardist recunoscut la nivel mondial sub denumirea de “Design Hotel”, reunind facilităţile şi serviciile premium cu design-ul inovator şi grija pentru mediul înconjurător.

Proiectul a fost realizat în urma unei investiţii totale de aproximativ 1.000.000 euro şi oferă o alternativă premium la turismul corporate, amenajarea resort-ului permiţând deopotrivă organizarea de vacanţe active, de sejururi wellness ori a unor întâlniri de afaceri ieşite din tiparele obişnuite.

Din valoarea totală a investiţiei, o cotă de aproximativ 20%, corespunzătoare unui cuantum de 780.000 lei, este finanţată prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) – măsura 313 pentru Încurajarea activităţilor turistice.

“În urma numeroaselor călătorii pe care le-am efectuat de-a lungul anilor, am sesizat lipsa unităţilor turistice care, dincolo de a răspunde nevoilor turiştilor din zona de business, reuşesc să le anticipeze şi să le depăşească. Astfel, am decis să investim într-un resort exclusivist pe Valea Doftanei, care să respecte standardele exigente de calitate, să permită organizarea atât a reuniunilor de afaceri, cât şi a vacanţelor, să fie situat într-un spaţiu relaxat, aproape de natură, nepoluat, dar totodată să fie uşor accesibil din principalele centre business din ţară – Cu alte cuvinte, ne-am dorit un proiect care să permită îmbinarea turismului de business cu ceea ce noi am numit <turism de stare>”, a declarat Emil Munteanu, managing partner şi unul dintre acţionarii Top Resorts.

Atra Doftana este un resort exclusivist, situat chiar pe malul Lacului Paltinu din Valea Doftanei, judeţul Prahova, într-o ambianţă deopotrivă naturală şi sofisticată: camerele sunt intim ascunse în panta malului, ca o prezenţă discretă ce permite vederea neobstrucţionată spre lac. Design-ul avangardist şi armonizarea arhitecturii cu mediul înconjurător au reprezentat, de altfel, argumentele de la baza recunoaşterii Atra Doftana dintre cele 160 de proiecte înscrise în competiţia ocazionată de ediţia din acest an a Anualei de Arhitectură Bucureşti.

Design-hotelul beneficiază de 8 camere elegante cu o capacitate totală de circa 20 de persoane, dispuse astfel încât să protejeze intimitatea oaspeţilor şi să asigure nivelul optim de confort la un nivel ridicat al exigenţelor, fie că vorbim despre un weekend de relaxare, o vacanţă activă sau o reuniune de afaceri. Facilităţile de care dispune resortul includ: o zonă de wellness cu vedere panoramică spre lac, incluzând saună şi fitness, un restaurant-gourmet cu menu à la carte axat pe produse organice, terasa exterioară acoperită, zonă dedicată de barbecue, zonă de recreere pe marginea lacului Paltinu, un spaţiu de joacă pentru copii şi o suprafaţa generoasă de teren, de peste 3500 metri pătraţi, pentru desfăşurarea de activităţi în aer liber.

“Intenţionăm să le oferim oaspeţilor Atra Doftana un cadru restrâns, în care aceştia să se poată  bucura de propriul colţ de relaxare în inima naturii, conform celor mai exigente standarde de calitate a serviciilor. Designul avangardist şi numărul redus de camere au reprezentat, alături de exigenţele privind calitatea serviciilor oferite, criteriile majore avute în vedere pentru îndeplinirea acestui obiectiv, încă din faza de proiectare”, adaugă Munteanu.

Turiştii interesaţi să petreacă o vacanţă activă la Atra Doftana vor putea apela, de asemenea, la serviciile de booking şi închiriere de echipamente pentru activităţi out-door, cum ar fi pescuitul sportiv, echitaţia, mountain bike sau agrementul nautic – caiac. Proprietarii Atra Doftana pregătesc, de asemenea, o serie de pachete speciale, printre care se numără Atra Journeys (vizite de o zi în comunităţi locale de meşteşugari şi agricultori), cursuri de olărit şi de gătit tradiţional, drumeţii asistate de ghizi pe traseele turistice montane, precum şi trasee de alpinism în Munţii Bucegi.

Înfiinţată în anul 2008, Top Resorts este o companie cu capital integral românesc din domeniul turismului. Misiunea Top Resorts este de a identifica şi valorifica acele zone neexplorate din România, în scopul dezvoltării de proiecte turistice integrate în natură. Primul proiect al companiei, Atra Doftana, este localizat în satul Teşila din Valea Doftanei, jud. Prahova, şi are la bază conceptul avangardist recunoscut la nivel mondial sub denumirea de “Design Hotel”, reunind facilităţile premium cu design-ul inovator şi grija pentru mediul înconjurător.

Anunțuri

Filed under: Turism, , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 935,836 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: