Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Udrea atac la Mazăre: “Marele surfist cheguevarist, furios că nu mai poate face ce vrea cu Cazinoul”

Elena Udrea scrie pe blogul personal că MDRT se va implica în renovarea Cazinoului din Constanţa, „fie că-i place, fie că nu-i place” primarului Mazăre. Udrea susţine, totodată, că „marele surfist cheguevarist” ar fi furios că „nu mai poate face ce vrea cu Cazinoul”, nu-l mai dă „băieţilor lui din imobiliare”.

„Cazinoul din Constanţa este o pată veche pe obrazul administraţiei locale de acolo. Încă dinainte de a prelua eu funcţia de ministru al Turismul, señor Mazăre ţipă că autorităţile statului nu-l ajută în problema Cazinoului”, scrie Udrea, pe blogul personal.

Ea precizează că, fiind vorba de una dintre clădirile monument-istoric ale Constanţei, chiar de „un simbol important” al litoralului românesc, s-a decis ca MDRT să se ocupe de renovarea Cazinoului. „Aud însă că acum marele surfist cheguevarist (cum vine asta, numai el poate să ne explice) al României este nemulţumit. Două sunt motivaţiile principale ale furiei primarului Constanţei. Pe de o parte, că, în condiţiile date, nu mai poate el face ce vrea cu Cazinoul, nu mai dă Cazinoul băieţilor lui din imobiliare. Pe de altă parte, pentru că aşa demonstrăm ca administraţia centrală, ministerul ăsta de care tot se chinuie el să facă mişto face mai multe lucruri pentru Constanţa decât «brazilianul»”, continuă Udrea.

Elena Udrea mai arată că, dacă primarul Constanţei ar fi vrut cu adevărat să renoveze Cazinoul, ar fi putut-o face „lejer”. Ministrul menţionează că, mai mult, acesta ar fi putut apela la fonduri europene. „Lui Mazăre nu-i place cu fonduri europene – acolo e cu control, cu verificări, nu prea merge cu şmecheriile cu care s-a obişnuit. De altfel, extrem de priceputul primar nu a fost în stare să atragă fonduri europene decât pentru o parcare în valoare de aproximativ 3 milioane de euro. În condiţiile în care are la dispoziţie 91 de milioane de euro doar pentru Constanţa. … Nu a fost în stare să folosească bani europeni, nici bani din buget pentru Cazino nu a vrut să dea, a vrut să îl «aranjeze» cu gaşca din jurul lui cu care controlează mai toate afacerile importante din Constanţa”, adaugă Udrea.

Cazinoul Constanţa este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din România. Clădirea a fost construită din bani publici în perioada 1903-1910, arhitectul lucrării fiind Daniel Renard, român de origine elveţiană. Inaugurarea oficială a cazinoului Constanţa a avut loc în 1911. Clădirea Cazinoului a împlinit, anul trecut, 100 de ani existenţă în forma actuală, după ce înainte mai existase o clădire de lemn pe acelaşi amplasament şi cam cu aceeaşi destinaţie. E una dintre puţinele astfel de clădiri Art Nouveau care se mai păstrează în România şi tocmai de aici importanţa.

Reclame

Filed under: Altele, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,981 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: