Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– MedLife anunţă investiţii de peste 50 mil. Euro

MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, a încheiat astazi, alături de International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Bancii Mondiale, şi Erste Group împreună cu Banca Comerciala Romana (BCR), un contract de credit sindicalizat în valoare de 40 milioane euro. Fondurile oferite de International Finance Corporation, şi Erste Group împreună cu Banca Comercială Română, sunt parte a unui program de investiții care include şi fonduri individuale, în valoare totală de 52,1 milioane euro, care va fi derulat în intervalul 2011 – 2015.

Acordul de finanţare reprezintă un pas important în strategia de dezvoltare a MedLife şi stă la baza unui program de investiţii pentru extinderea operaţiunilor şi deschiderea de noi unităţi, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

“Aceast proiect finanţat de IFC şi Erste va permite MedLife să ofere mai multe servicii medicale în ţară, fiind un model prin care furnizorii de servicii medicale private preiau din efortul sistemului de stat, având şi un impact pozitiv asupra bugetului de asigurări de sănătate, prin economiile realizate”, a declarat Ana-Maria Mihăescu, Şefa misiunii International Finance Corporation (IFC) în România.

La sfârşitul programului de investiţii anunţat, MedLife va avea în portofoliu o reţea de 10 hyperclinici,  6 spitale de mari dimensiuni, 10 laboratoare, 12 farmacii.

“Oferim servicii medicale pentru un milion de oameni anual. Suntem onoraţi că, având sprijinul partenerilor noştri financiari, putem să concretizăm angajamentul MedLife de a extinde accesul la asistenţa de calitate pentru mult mai mulţi români. În contextul crizei din sistemul public de sănătate, succesul modelului privat poate deveni un reper şi un drum de urmat pentru reformarea serviciilor de sănătate. Considerăm că, la etapa actuală, sistemul privat este pregătit să ofere întreg suportul autorităţilor române pentru crearea unui nou cadrul legislativ în domeniul sănătăţii”, a declarat Mihail Marcu, Preşedinte CA MedLife.

“Proiectul MedLife a reprezentat o oportunitate excelentă de finanţare, având în vedere potenţialul sectorului de servicii medicale private şi viabilitatea investiţiilor planificate. Participarea în cadrul sindicalizării este susţinută direct de către banca mamă din Austria, Erste Group, ceea ce confirmă angajamentul Erste faţă de România şi faţă de finanţarea infrastructurii locale în domeniul sănătăţii. Banca Comercială Româna a acţionat, la nivel local, în calitate de intermediar al tranzacţiei realizând totodată structurarea finanţării şi procesul tehnic de evaluare (due-dilligence)”, a declarat Tobias W. Seiferth, Director Clienţi Internaţionali Mari în cadrul BCR.

Potrivit rezultatelor anunţate pentru primele şase luni, cifra de afaceri a MedLife a crescut cu 37% faţă de acceaşi perioadă a anului 2010, de la 17,35 milioane euro, la 23,8 milioane euro.

Reclame

Filed under: Business, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 944,726 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: