Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Peste jumatate din romani nu merg la medic decat atunci cand au o problema de sanatate

Rezultatele celui mai recent studiu realizat de IMAS la cererea MedLife arată că 58% din români nu merg la controale anuale de rutină sau merg doar atunci când au probleme de sănătate. Din totalul respondenţilor, 45% au afirmat că nu şi-au făcut un control medical de rutină în ultimii doi ani, în timp ce 6% nu au fost niciodată la un astfel de control. În comparaţie cu restul ţării, persoanele din Bucureşti sunt mai atente cu sănătatea lor. Mai mult de jumătate dintre bucureşteni (55%) merg la controale anuale de rutină, în timp ce, la nivel naţional, procentul nu depăşeşte 42%.

Acelaşi studiu relevă că medicul de familie este cel mai important reper în alegerea unui specialist sau a unei clinici. Astfel, potrivit datelor, două treimi (69%) dintre cei intervievaţi folosesc recomandarea medicului de familie atunci când aleg clinica sau specialistul. Alte surse importante de informare în acest sens sunt recomandările familiei, prietenilor sau vecinilor (48%) şi informaţiile de pe internet şi mass-media (16%).

Încrederea românilor în serviciile medicale private creşte de la un an la altul, iar studiul confirmă faptul că 57% dintre locuitorii din mediul urban au mai multă încredere în unităţile medicale private decât în cele de stat. Conform aceluiaşi studiu, calitatea actului medical este cel mai important criteriu de selecţie pentru mai mult de două treimi (70%) dintre persoanele care optează pentru clinicile medicale private. Reputaţia doctorilor reprezintă un alt factor important, jumătate dintre cei chestionaţi declarând că are o influenţă puternică atunci când aleg să meargă în privat. Pe următoarele locuri, în ordinea importanţei, se situează atitudinea personalului medical (37%), dotările / echipamentul medical performant (34%), preţul serviciilor oferite (28%), timpul de aşteptare (23%) şi sfaturile mediculul de familie (14%).

Referitor la notorietatea operatorilor din sistemul medical privat, studiul IMAS relevă faptul că MedLife este prima menţiune a românilor la întrebarea ”Care sunt furnizorii de servicii medicale private de care ați auzit?”, având o notorietate spontană de 9%, la nivel naţional. La această categorie, MedLife este urmată de Regina Maria, cu o notorietate spontană de 6%, Medcenter şi Medsana cu 4%, Sanador şi Medicover cu 3%. Criteriul notorietăţii spontane este cel mai important şi relevant într-o astfel de clasificare, deoarece respondenţii nu primesc nici un indiciu care să influenţeze procesul de decizie.

De asemenea, locuitorii din oraşe mari şi din Bucureşti poziţionează MedLife pe primul loc la categoria încredere într-o clinică privată cu un procent de 32%. Pe locurile doi şi trei, se situează clinicile Sanador (14%), Medicover (6%) şi Regina Maria (6%).

Sondajul a fost realizat în luna august 2011, la nivel național, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane și reflectă atitudinea şi modul de comportament al românilor în ceea ce priveşte sănătatea lor şi accesarea serviciilor medicale.

Este al patrulea an consecutiv când MedLife realizează în colaborarea cu IMAS sondaje de opinie care reflectă atitudinea şi comportamentul românilor în ceea ce priveşte sănătatea. Datele comunicate au devenit în timp un reper important în radiografierea serviciilor medicale, de aceea MedLife, în calitate de lider al pieţei serviciilor medicale private, va continua să comunice astfel de date, bianual, urmând ca pe viitor să monitorizeze şi noţiuni de igienă, screening sau prevenţie în diverse afecţiuni medicale.

Reclame

Filed under: Business, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: