Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Piata de turism din Romania, in ascensiune

Tendintele de consum din anul 2011 dau semnele unui reviriment pe piata de turism din Romania, mai ales daca luam in considerare vanzarile totale. Anul acesta, turistii romani au preferat hoteluri mai scumpe decat in anul 2010, in pofida cresterii preturilor la pachetele turistice, iar numarul total de turisti este cu 10% mai mare in acest moment fata de anul precedent.

Pentru a compensa lipsa Egiptului in pachetul de oferte si pentru a oferi turistilor nostri o gama variata de destinatii pe parcursul verii, compania Tez Tour a introdus anul acesta oferte pentru Spania, din data de 15 iunie, iar din aceasta toamna incepem sa operam in Dubai si sa consolidam pozitiile spre destinatiile care au devenit cartea de vizita a companiei noastre.

“Desi, din punct de vedere economic, traversam o perioada de instabilitate care se reflecta inclusiv pe piata de turism, am reusit sa mentinem un ritm alert de crestere printr-o politica manageriala echilibrata si orientata exclusiv catre turist. Printre strategiile noastre de business se numara practicarea unor preturi reale (nu foarte mici), comisioane reale catre agentiile cu care lucram, respectarea programului de operare propus la inceputul sezonului, reputatia impecabila in relatia cu turisti si brandul puternic”, spune Farid Rahmanov, General Manager Tez Tour Romania.

Tez Tour, cea mai buna companie de turism din Turcia in 2011

Turcia este una din destinatiile principale pe care compania Tez Tour opereaza la nivel international, iar anul 2011 s-a dovedit un real success atat din punctul de vedere al numarului de turisti (1.100 000 de turisti au fost trimisi in Turcia din toate birourile Tez Tour din lume)  cat si ca recunoastere a brach-lui Tez Tour Antalia pe piata turceasca.

Compania Tez Tour se plaseaza anul acesta pe locul 1 in cadrul companiilor turcesti de turism, atat ca numar de turisti cat si ca volum de vanzari de pachete de servicii. Revista “Capital” din Turcia, cea mai populara publicatie cu profil economic pe plan national, a realizat un top general al companiilor turcesti in cadrul caruia Tez Tour a intrat pe locul 30.

“Pentru sezonul 2011 noi am decis sa nu majoram prea mult numarul de turisti fata de anul 2010 ca sa nu creem un exces de locuri pe piata, ceea ce s-a dovedit o decizie absolut corecta. Programele pentru sezonul de vara au fost majorate cu 10%, ceea ce ne-a adus la un numar de 29000 de turisti pentru acest sezon doar in Turcia”, explica Farid Rahmanov.

S-a redeschis “Noul Egipt”

La sfarsitul acestei veri au fost relansate ofertele turistice pentru Egipt, prima oara de la izbugnirea evenimentelor. Primul zbor spre Hurghada a fost operat in data de 20.08.2011 cu 180 de turisti romani. Zborurile spre Sharm El Sheikh au fost reluate din data de 06.09.2011 cu mare success, toate locurile fiind vandute.

Conform planurilor companiei, zborurile spre Egipt vor fi operate pe tot parcursul anului 2011 si 2012. Datorita faptului ca pretul unui pachet turistic  pentru Egipt este mult mai mic fata de acelasi pachet in Turcia, si aici ne referim la servicii si categoria hotelului, vanzarile merg foarte bine.

Principalele motive pentru care oamenii se reintorc in Egipt sunt frumusetea marii, clima care ofera conditii ideale de plaja tot anul, si faptul ca zborul dureaza nu mai mult de 3 ore.

Reclame

Filed under: Turism, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 958.317 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: