Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– O premiera pentru sportul electronic din Romania

Pentru prima oara in istoria competitiei DreamHack, anul acesta se organizeaza DreamHack Balkan (calificarile regionale pentru DreamHack Winter 2011, din Suedia), la care vor participa cele mai bune echipe din Romania, Serbia, Bulgaria, Bosnia, Croatia si Ungaria. Evenimentul, organizat de Computer Games si Professional Gamers League (PGL), va avea loc in Bucuresti, pe 5 si 6 noiembrie, in pavilionul D2 al Romexpo.

In cadrul acestui eveniment vor concura 400 jucatori, iar in urma competitiei, cele mai bune doua echipe de Counter Strike 1.6 si castigatorul Starcraft 2 vor participa mai departe la finala DreamHack Winter din Suedia, Jonkoping, din data de 24-27 noiembrie. Premiile pentru castigatorii DreamHack Winter 2011 depasesc 60.000 de euro.

”La nivel mondial, astfel de competitii sunt o sursa majora de venit pentru jucatorii impatimiti, valoarea totala a concursurilor de sport electronic in 2011 fiind de peste 10 milioane de dolari.

In Romania exista nu doar o piata a sporturilor electronice in continua crestere, ci si jucatori experimentati. Un exemplu concret este evenimentul IeSF World Championship 2011, gazduit de Coreea de Sud luna aceasta: dintre cele 36 de tari participante, Romania a ocupat locul 3.

In tara noastra sunt peste doua milioane de jucatori activi; dintre acestia 100.000 sunt jucatori hardcore.”, a declarat Silviu Stroie, General Manager Computer Games si Presedinte PGL.

Jocurile oficiale ale primei editii DreamHack Balkan vor fi Counter Strike 1.6 si Starcraft 2. Pe langa acestea vor fi organizate si jocuri demonstrative de FIFA12 si DOTA2. Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului si spectatorii isi vor testa abilitatile jucand unele dintre cele mai renumite jocuri pentru PC, dispozitive mobile si tablete la standul special amenajat.

Intrarea la eveniment este libera in ambele zile.

DreamHack este cel mai mare festival digital din lume, cu o istorie de 17 ani. Evenimentul a debutat ca unul de tip Bring Your Own Computer, in cadrul caruia participantii isi aduceau propriile calculatoare pentru a juca pe parcursul celor trei zile de desfasurare.

Festivalul detine si un record pentru cea mai mare petrecere LAN organizata vreodata, pentru editia din 2010 care a inregistrat peste 12.000 de participanti.

Reclame

Filed under: IT&C, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 958.317 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: