Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Ce atitudinea au romanii privind sanatatea?

Datele sondajului de opinie derulat de IMAS pe un esantion de 900 de persoane, reprezentativ la nivel national (acopera toate cele 42 de judete si toate orasele cu peste 200.000 de locuitori) au aratat ca peste 60% dintre romani isi apreciaza starea de sanatate ca fiind “buna”, “foarte buna” sau “excelenta”, 77% dintre acestia spunand ca nu sufera de nicio boala cronica.

Peste 39% dintre respondenti sunt ingrijorati cu privire la bolile cardiovasculare si atacul de cord, in timp ce aproximativ 4% sunt ingrijorati cu privire la bolile oncologice ca o posibila amenintare in urmatorii cinci ani.

Conform Institutului National de Statistica, peste 60% dintre decese sunt cauzate de boli cardiovasculare (numarul 1), in timp ce 18% sunt cauzate de cancer (numarul 2).

In plus, rezultatele sondajului realizat de Philips au aratat ca 11% isi fac griji pentru pierderea vederii, 16% pentru boli locomotorii, iar 8% pentru infarct, in timp ce peste 42% dintre respondenti nu cred ca sunt expusi si nu isi fac griji in privinta sanatatii.

In ceea ce priveste intrebarea referitoare la diagnosticare, peste 63% dintre respondenti considera ca in Romania nu exista suficiente tehnologii disponibile care sa asigure  stabilirea unui diagnostic precoce si initierea unui tratament in stadiile incipiente ale bolii, in timp ce peste 47% cred ca diagnosticele moderne pot prelungi speranta de viata.

Conform indicatorilor Comisiei Europene de Sanatate* speranta de viata in Romania este de 69,8 la barbati fata de 76,4 media europeana si 77 la femei fata de 82 media europeana. De asemenea, speranta de viata sanatoasa este de 59,5 la barbati fata de 61 media europeana si 61 la femei.

“Astfel de sondaje sunt foarte utile pentru evaluarea modului in care societatea intelege riscurile pentru sanatatea populatiei si modalitatile de a gestiona aceste riscuri „, a declarat Domnul Robin Armstrong, Manager Regional Philips Healthcare, cu privire la constatarile sondajului.

“Trebuie sa investim in prevenire la fel de mult ca in tratament. Educatia pentru sanatate a publicului este esentiala pe masura ce bolile cronice se raspandesc in intreaga lume. Ajutandu-i pe oameni sa inteleaga consecintele stilului lor de viata, le oferim oportunitatea de a-si imbunatati propria sanatate. In acest fel se reduce riscul de aparitie a bolilor”, a declarat Profesor Doctor Dragos Negru, Presedinte al Societatii de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania.

Reclame

Filed under: Altele, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 958.317 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: