Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Un tablou de Grigorescu, vandut cu 104.000 $ la o licitatie din New York

Un „Car cu boi”, semnat de Nicolae Grigorescu, una dintre vedetele Licitatiei de Pictura Europeana organizata de vestita Casa Bonhams la New York, a fost  vandut ieri cu  104.000 $.

Prezenta artistului pe piata americana de licitatii reprezinta o premiera, eveniment care face ca valoarea cotatiei de piata a acestuia sa urmeze un trend ascendent. Nicolae Grigorescu este al doilea artist roman important, dupa Constantin Brancusi, care se afirma pe piata internationala.

Capodopera  lui Nicolae Grigorescu a deschis Licitatia Bonhams de Pictura Europeana, care a avut loc simultan, ieri, in New York si San Francisco, prin transmisiune live. Pictura “Car cu boi” (ulei pe panza, masurand 33 x 55,8 cm) este prima opera importanta de Nicolae Grigorescu oferita pe piata de arta din America de Nord si avea o valoare estimata intre 100.000 – 150.000$, respectiv un pret de pornire in licitatie de aprox. 60.000 $.

„Carul cu boi” s-a aflat in proprietate privata timp de peste 50 de ani, pastrat in familie de catre descendentii pictorului stabiliti in Arizona. In 1995, tabloul a fost  cumparat de la acestia iar, la 16 ani de la achizitionare, actualul proprietar a hotarat scoaterea operei la licitatie.

„Adjudecarea operei la un pret record pentru artist pe piata internationala de arta reprezinta cresterea interesului pentru creatia acestuia si a disponibilitatii de a plati sume importante de catre colectionari. Este a doua licitatie din afara tarii in care o capodopera a lui Grigorescu este vanduta. Acest lucru inseamna ca valoarea sa este recunoscuta si pe plan international”, a declarat Alexandru Baldea, actionarul majoritar al Casei Artmark.
In Romania, Grigorescu domina topul artistilor cu cele mai bine vandute capodopere (primele 8 pozitii din top 10 au fost adjudecate cu peste 150.000 euro).  Operele au fost vandute in cadrul licitatiilor publice organizate de Casa Artmark.

De mentionat ca „Portretul unui evreu galitian” de Nicolae Grigorescu, avand dimensiuni similare „Carului cu boi” de la New York, a fost vandut in Licitatia de Toamna a Artmark cu 52.500 euro.

Licitatia de Valori Traditionale Artmark organizata pe data de 15 noiembrie scoate la vanzare doua opere celebre realizate de catre artistul roman, portretele „Tarancuta cu fuior” si „Tarancuta din Muscel”, care au o valoare estimata intre 50.000-90.000 euro.

Reclame

Filed under: Lifestyle, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 962.502 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: