Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Afla cine este noul proprietar City Mall

Casa de Insolvență Transilvania, lichidatorul judiciar al City Mall, anunță că, în urma negocierilor directe cu cei 6 investitori care și-au manifestat interesul pentru achiziția City Mall, centrul comercial a fost vândut către Star Imob Construct. Valoarea de achiziție a centrului comercial este de 17.300.000 euro plus TVA.

Din punctul de vedere al CITR, managementul proiectului poate fi preluat de noul investitor chiar și înainte de finalizare plății, estimată a avea loc într-o lună, fară însă a avea dreptul de a face modificări până la dobândirea dreptului de proprietate.

“Tranzacția dovedește faptul că evaluarea comandată de CITR, care a coincis cu prețul de pornire a negocierilor, de circa 21 de milioane de euro, a fost cea mai apropiată de valoarea reală de piață a proiectului,”  a declarat Andreea Anghelof, Managing Partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

Prin schimbarea strategiei de valorificare, s-a reușit în mai puțin de două luni de la data demarării procedurii selectarea ofertantului câștigător, urmând ca în termen de șapte zile lucrătoare să se procedeze la încheierea contractului de vânzare cumpărare în formă autentică.  În ceea ce privește plata prețului de adjudecare a centrului comercial, potrivit ofertei depuse de către ofertant și acceptată de către Comisia de negociere directă, plata urmează a se efectua pănă cel târziu la finalul anului în curs. Având în vedere faptul că plata prețului de către noul proprietar poate presupune obținerea de către acesta a unei finanțări, termenul de plată asumat este unul obișnuit în tranzacții de acest tip, potrivit CITR.

Destinația centrului comercial urmează a fi stabilită de către noul proprietar însă cel mai probabil destinația acestuia nu va suferi modificări esențiale.

În prezent, City Mall are un grad de ocupare de 83 % din spațiul comercial și contracte cu aproximativ 74 de chiriași. Complexul comercial are un trafic care se menține la nivelul anterior deschiderii procedurii de insolvență, pentru spațiile din interiorul mall-ului. Mai mult, de la data deschiderii procedurii, au fost  încheiate noi contracte de închiriere a spațiilor din cadrul mall-ului.

Principalii creditori ai societății sunt creditorii bancari (Unicredit Bank Austria AG, Unicredit Tiriac Bank SA și Bancpost SA) și foștii proprietari ai centrului comercial.

Demararea negocierilor directe pentru valorificarea City Mall s-a făcut la prețul de evaluare de circa 21 milioane euro, care a reieșit după analiza condițiilor actuale de piață și rezultatul licitațiilor derulate.

Procedura de negociere directă pentru valorificarea City Mall a fost demarată începând cu luna august 2011, prin publicarea anunțului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directă. Termenul limită de depunere a ofertelor în vederea achiziționării City Mall a fost 16.09.2011 iar în cursa finală s-au înscris 6 investitori.

Reclame

Filed under: Imobiliare, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 958.317 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: