Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Aleea Celebritatilor gazduieste stelele actorilor Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu

Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu au primit cate o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Piata Timpului Bucuresti, situata in imediata vecinatate a magazinului Cocor. In cadrul evenimentului de decernare, cele doua legende ale teatrului si filmului romanesc au primit si cate o stea din aur din partea Casei de Bijuterii Sabion, bijutierul oficial al evenimentului.

Initiat de Cocor, in parteneriat cu Teatrul Metropolis si Primaria Municipiului Bucuresti, varianta romaneasca a celebrului “Walk of Fame”, a debutat in ianuarie 2011, gazduind pana in prezent stelele a 9 personalitati marcante din lumea teatrului si filmului: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani si regizorul Alexandru Tocilescu.

In calitate de bijutier oficial al proiectului, Galeriile Sabion din Cocor, magazinul care a castigat in acest an premiul „Cel mai frumos magazin din lume”, va acorda stele de aur tuturor personalitatilor care vor avea o stea pe Aleea Celebritatilor, in semn de recunostinta pentru intreaga lor cariera. In cadrul evenimentului de astazi, stelele au fost dezvelite in prezenta Primarului General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, care a inmanat celor doi actori cate o placheta a orasului Bucuresti pentru meritele lor deosebite pe scena teatrului

“Dupa ce luna trecuta am imbogatit Aleea Celebritatilor cu Sebastian Papaiani si Ileana Stana Ionescu, astazi a venit randul altor doi mari colosi ai scenei romanesti sa aiba cate o stea pe Walk of Fame: Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu. Atat impreuna cat si separat, cei doi au incantat publicul romanesc cu zeci de roluri memorabile” a declarat Nina Scarlat, Director General al Cocor S.A.

Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Fiind strategic pozitionat in centrul istoric al Capitalei, proiectul Aleea Celebritatilor din Piata Timpului sustine strategia Cocor de promovare a valorilor autohtone veritabile.

Draga Olteanu Matei s-a nascut la data de 24 octombrie 1933, la Bucuresti. Indragita actrita a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” in 1956, iar in luna septembrie a aceluiasi an a debutat in piesa „Ziaristii” de Alexandru Mirodan.

De-a lungul carierei sale a jucat in diferite piese de teatru precum „Coana Chirita” dupa Vasile Alecsandri, „Gaitele” de Kiritescu (1977), „Caruta cu paie” de Mircea Stefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Stefanescu Delavrancea, „Domnisoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica in noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu sau „Autorul e in sala” de Ion Baiesu. Pe scena Teatrului National a mai jucat in „Azilul de noapte” de Maxim Gorki sau „Crima pentru pamant”, o dramatizare dupa romanul cu acelasi nume al lui Dinu Sararu. In plus, actrita a facut un cuplu memorabil cu Amza Pellea jucand-o pe Veta, sotia lui Nea Marin, in numeroase show-uri TV si in filmul artistic „Nea Marin miliardar”.

Nascut pe 4 octombrie 1934, Mircea Albulescu a jucat in peste 70 de filme si sute de piese de teatru, a scos sapte volume de versuri si a facut teatru radiofonic. Mircea Albulescu a inceput ca artist amator in echipa de teatru la Ateneul Popular „Ana Ipatescu”, iar in 1950 este angajat la Teatrul Naţional ca „artist corp ansamblu” (figuratie). In 1952 devine student al I.A.T.C. la clasa Aurei Buzescu.

Cariera lui Mircea Albulescu include numeroase roluri, in filme precum „Dacii” (1967), „Aventurile lui Tom Sawyer” (1968), „Moartea lui Joe Indianul” (1968), „Prea mic pentru un război atât de mare” (1970), „Mihai Viteazul” (1970), „Bariera” (1972), „Lupul marilor” (1972), „Dincolo de nisipuri” (1974), „Actorul şi sălbaticii”, „Cursa” (1975), „Zile fierbinţi” (1975),  „Cel mai iubit dintre pământeni” (1993) sau  „Craii de Curtea-veche” (1995).

Reclame

Filed under: Lifestyle, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 962.502 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: