Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Forbes: Statistici despre miliardarii Romaniei

In total, averile miliardarilor prezenti in catalogul Forbes Romania 2011, editia a III-a, se ridica la peste 25 miliarde euro. Averile miliardarilor romani s-au diminuat, pentru al treilea an consecutiv. Fata de editia anterioara, scaderea este de aproximativ 11%, respectiv de 3,1 miliarde de euro, cea mai mare scadere inregistrata pana acum.

Ponderea averilor insumate ale celor 500 de miliardari in Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei din anul 2010 (120 miliarde euro) este de 20,91%, cu 3,39% mai putin fata de ponderea inregistrata anul trecut (24,3%).

Averile celor mai bogati zece romani insumeaza circa 8,5 miliarde euro, respectiv peste o treime din total. Averea medie (suma totala a averilor raportata la numarul de miliardari) este de 50,2 milioane euro, mai mica cu 6,2 milioane de euro fata de editia trecuta (56,4 milioane).

Din cei 500 de miliardari romani, 484 si-au cladit averile de la zero, iar averea medie a acestora este de 49,3 milioane euro, de doua ori mai mare comparativ cu averea medie (24,4 miliarde de euro)  a celor 13 miliardari care au dobandit altfel averea actuala.

In editia 2011 a topului celor mai bogati 500 de romani au intrat 33 de miliardari, cu 33 mai putini fata de editia anterioara (66).

Femei – in actuala editie, numarul femeilor prezente este aproape dublu fata de anul trecut – 50, ceea ce reprezinta 10% din total. In 2010, doar 30 de femei au fost prezente in top.

Capitala concentreaza cel mai mare numar de bogati ai Romaniei, 212, cu 14 mai multi fata de editia trecuta.

Varsta medie a miliardarilor romani este de 41,2 ani. Cel mai tanar miliardar are 28 de ani (Edward Popescu) si locuieste la Monte Carlo, in Monaco. Cei mai in varsta miliardari romani sunt Josef Goschy (80 ani), din Timisoara, si Mircea Laba (80) din jud. Prahova.

Niciodata casatoriti – doar 12 din cei prezenti in Forbes Romania 500 Miliardari nu au fost niciodata casatoriti, in timp ce 40 de persoane au divortat cel putin o data.

Numarul angajatilor din firmele detinute de cei 500 de bogati ai Romaniei a fost de peste 240.000, cu circa 24.000 mai putini fata de editia anterioara (264.000).

Pragul minim – ocupantul locului 500 in clasamentul celor mai bogati romani are o avere situata in intervalul 6-7 milioane euro.

Reclame

Filed under: Business, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 962.504 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: