Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Romania s-a calificat in finala DreamHack Winter din Suedia

Prima editie a competitiei regionale DreamHack Balkan 2011, ce a avut loc sambata si duminica in Constanta, la Forte Games, si-a desemnat castigatorii. La ambele jocuri oficiale ale competitiei, romanii au obtinut locuri fruntase, calificandu-se in finala DreamHack Winter ce va avea loc in data de 24-27 noiembrie, in Jönköping, Suedia.

Echipel castigatoare de Counter Strike 1.6, care au ocupat cele doua sloturi din finala sunt Eq (Earthquake), din Constanta si TeG (The elder Gods), din Bucuresti. Prima clasata, Eq, a castigat in 2010 World Cyber Games Romania, iar echipa TeG a castigat recent Samsung European Championship 2011 Romania.

Jucatorul de Starcraft 2, care va reprezenta regiunea balanica in finala este NightEnd (Silviu Lazar), din Bucuresti. Ultimul rezultat notabil obținut de acesta a fost locul 4 in cadrul WCG Samsung European Championship, desfasurat intre 6-9 octombrie 2011.

„Si de aceasta data am reusit sa dovedim potentialul pe care il au romanii in sportul electronic. Ii felicit pe cei unsprezece castigatori pentru pasiunea si perseverenta de care dau dovada si speram sa-i revedem si pe podiumul din Suedia. Evenimentul a fost un succes total pentru Romania. In 2012 evenimentul se va extinde, vom renunța la titulatura ”Balkan” si vom include alte sase țari in competiție (Moldova, Turcia, Israel, Grecia, Macedonia, Muntenegru)”, a declarat Silviu Stroie, General Manager Computer Games si Presedinte Professional Gamers League (PGL).

Premiile oferite concurentilor si finalistilor au insumat 10.000 euro, constand in produse hardware, din partea sponsorilor, si deplasarea castigatorilor in Suedia.
Cei unsprezece castigatori vor concura la finala din Suedia cu alti 85 jucatori profesionisti, majoritatea din Europa, pentru premii in valoare de peste 60.000 de euro. La competitia din Suedia sunt asteptati peste 15.000 de gameri.

In cele doua zile de eveniment, DreamHack Balkan a reunit 320 de participanți, atat concurenti la cele doua jocuri oficiale, cat si pasionati ai jocurilor pe calculator care au avut ocazia sa testeze in premiera in Romania doua titluri ce vor fi lansate anul viitor: Counter Strike Global Off

Reclame

Filed under: IT&C, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 958.317 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: