Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Unul din trei cumpărători online deţine un smartphone

14% dintre deţinătorii de telefoane mobile din Europa Centrală şi de Est deţin un smartphone. La o privire mai atentă, cea mai mare incidenţă a deţinătorilor de smartphone este întâlnită în Slovenia, Turcia şi Lituania, în timp ce în ţări precum Slovacia, Ucraina şi România procentul deţinătorilor de astfel de modele este modest.

Accesarea internetului de pe telefonul mobil pare a fi proporţională cu incidenţa telefoanelor inteligente. Acest grup progresiv de consumatori stârneşte interesul retailerilor, deoarece deţinătorii de telefoane inteligente reprezintă 31% dintre persoanele care fac cumpărături online. Acestea sunt principalele concluzii ale  CEE Telco Industry Report 2011, un studiu internaţional derulat în 15 ţări din Europa Centrală şi de Est, pe un eşantion total de peste 15,000 respondenţi.

Smartphone-urile sunt departe de a fi exclusiv destinate bărbaţilor

Numărul bărbaţilor care deţin telefoane inteligente depăşeşte cu puţin (3%) numărul femeilor. Totuşi, aceasta nu înseamnă că aceste gadget-uri sunt preponderent destinate bărbaţilor. În ţări precum Lituania, Letonia şi Rusia, proporţia bărbaţilor şi a femeilor care deţin smartphone-uri este comparabilă. Totuşi, în Slovenia şi în Cehia, telefoanele inteligente sunt mai degrabă deţinute de bărbaţi.

Deţinătorii de smartphone – un target progresiv

Deţinătorii de telefoane inteligente reprezintă un target atractiv pentru industria publicităţii, deoarece probabilitatea de a-i atinge prin publicitatea online este considerabil mai mare în comparaţie cu deţinătorii de telefoane clasice. În contrast cu aceştia, deţinătorii de smartphone sunt mai activi în accesarea internetului de pe telefonul mobil şi prezintă un interes mai mare faţă de serviciile online, cum ar fi cumpărăturile online sau internet banking. Totodată, 75% dintre deţinătorii de smartphone din regiunea Europei Centrale şi de Est accesează reţelele sociale pentru a comunica cu alte per-soane.

În general, mai puţin de 20% dintre utilizatorii de internet din această regiune a Europei fac cumpărături online. În  Cehia, unde achiziţiile online  sunt cele mai populare comparativ cu restul regiunii, 54% din populaţia online caută chilipiruri. Slovacia şi Slovenia sunt de asemenea lideri în regiune în privinţa cumpărăturilor online. În acelaşi timp, există loc de dezvoltare pe această zonă in ţări precum Turcia, Ucraina şi Kazahstan, ţări cu o utilizare timidă a cumpărăturilor online.

Reclame

Filed under: IT&C, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,452 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: