Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– De ce să alegi Nordul Capitalei pentru locuinţa ta?

Nordul Capitalei a reprezentant, în ultimii ani, principala zonă în care bucureştenii au vizat achiziţia unei locuinţe. Accesul rapid la reţelele de transport în comun ce facilitează legături directe cu unele din cele mai importante centre de afaceri din Bucureşti, dezvoltarea spaţiilor de retail din această zonă şi nu în ultimul rând izolarea de zgomotul oraşului, sunt principalele motive pentru care Nordul se află, în continuare, pe lista tot mai multor persoane ce caută o locuinţă.

”Este foarte important ca locaţia aleasă să fie conectată cât mai eficient cu toate zonele de afaceri din oraş. Este deja bine cunoscut că acestea sunt concentrate în zonele centrale şi de nord”, a declarat Mauro Lufino, Directorul General al companiei imobiliare Promo Seconda.

Metroul reprezintă poate singura modalitate de eficientizare a timpului necesar deplasării acasă-serviciu-acasă într-un oraş cu o infrastructură rutiera subdimensionată şi care nu beneficiază de o linie de centură cu patru benzi de circulaţie rapidă. Astfel, în cazul bucureştenilor care optează pentru achiziţia unei locuinţe în Nordul Capitalei, distanţa parcursă până la birou poate fi neînsemnată, existând acces la staţiile de metrou. Nu sunt deloc neglijate, însă, nici celelalte mijloace de transport în comun.

“În plus, ţinând cont şi de faptul ca majoritatea cumpărătorilor au nevoie de şcoli şi gradiniţe în imediata proximitate, dar şi de spaţii de retail ample, zona de nord este o oportunitate pentru tot mai mulţi bucureşteni“, a mai adăugat Mauro Lufino.

Alături de toate acestea, clienţii sunt interesaţi, fără îndoială, şi de alte aspecte, preţul fiind unul dintre cele mai importante. Iar DaCasa Residence este unul dintre cele mai noi complexuri rezidenţiale din zona de Nord a Capitalei ce urmează a fi finalizat în 2013. Acesta va fi compus, la finalizarea lucrărilor, din şapte blocuri ce vor totaliza 147 de apartamente şi 48 de vile trifamiliale.

Preţurile apartamentelor este cuprins între 42.500 de euro şi 70.000 de euro, iar cel al vilelor începe de la 91.500 de euro şi pot ajunge la 105.000 de euro. Dincolo de plasarea extrem de avantajoasă, dar şi de preţurile convenabile, DaCasa Residence va cuprinde şi un centru comercial de 800 de metri pătraţ dar şi o grădiniţă privată cu servicii de top, fiind astfel potrivită pentru orice familie.

Un alt imobil special creat pentru cumpărătorii ce îşi doresc o locuinţă rafinată este şi Charme Residece, din zona Pipera Tunari finalizat, deja, în acest an. Şi în acest caz, preţurile apartamentelor sunt, de asemenea, avantajoase, începând de la 52.500 euro, şi urcând până la 135.000 euro în funcţie de suprafaţă şi de numărul de camere pe care îl doreşte cumpărătorul. Dezvoltatorul proiectului este firma Monsena, care a investit deja 1,700,000 de Euro în apartamente.

În ceea ce priveşte numărul de unităţi locative noi existente în Nordul Capitalei, conform ultimelor studii de piaţă realizate de analiştii imobiliari, acestea ajung la aproximativ 2.850. Dintre acestea, 32%, respectiv 913 locuinţe, sunt finalizate în 2011, în timp ce 26%, respectiv 748, în 2010.

La nivelul Bucureştiului, numărul de ansambluri finalizate anul trecut este cu 50% mai mic decât în 2009, an în care s-a înregistrat maximul (cca. 10.000) din scurta istorie a pieţei rezidenţiale de locuinţe noi. În 2011 şi 2012 se preconiză finalizarea a doar opt proiecte pe întreaga suprafaţă a Capitalei şi fazele II şi/sau III a încă nouă proiecte demarate din anii 2005 până în 2008.

Preţul mediu/mp construit la locuinţele noi se situa în 2010 la 1,203 euro, iar în 2011 a ajuns la 1,058 euro, în scadere cu 12%, menţinând pentru încă un an trendul descendent. În zona de Nord a Capitalei, dar şi în împrejurimi, preţul mediu a ajuns la 1,087 euro/mp construit.

Reclame

Filed under: Imobiliare, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 958.317 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: