Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Aleea Celebritatilor gazduieste si steaua actritei Mariana Mihut

Actrita Mariana Mihut a primit ieri, 27 noiembrie, o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Piata Timpului Bucuresti, situata in imediata vecinatate a magazinului Cocor. In cadrul evenimentului de decernare, marea actrita a primit si o stea din aur din partea Casei de Bijuterii Sabion, bijutierul oficial al evenimentului.

Organizata de Cocor, Teatrul Metropolis si Primaria Municipiului Bucuresti, varianta romaneasca a celebrului “Walk of Fame”, a debutat in ianuarie 2011, gazduind pana in prezent stelele a 11 personalitati marcante din lumea teatrului si filmului: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, regizorul Alexandru Tocilescu, Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu.

In calitate de bijutier oficial al proiectului, Galeriile Sabion din Cocor, magazinul care a castigat anul acesta premiul „Cel mai frumos magazin din lume” va acorda stele de aur tuturor personalitatilor care vor avea o stea pe Aleea Celebritatilor, in semn de recunostinta pentru intreaga lor cariera.

“Luna trecuta am avut onoarea sa acordam doua stele unor legende ale teatrului romanesc, care au contribuit la imbogatirea culturala a tarii si au delectat generatie dupa generatie cu performantele lor, Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu. Astazi a venit randul Marianei Mihut, o valoroasa actrita a societatii romanesti, distinsă cu patru premii UNITER”, a declarat Nina Scarlat, Director General al Cocor S.A.

In cadrul evenimentului de astazi, steaua a fost dezvelita in prezenta Primarului General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, care a oferit celebrei actrite o placheta a orasului Bucuresti, ca semn distins pentru merite deosebite de-a lungul anilor pe scena teatrului.

„Ne bucuram ca tot mai multi artisti se alatura proiectului nostru „Walk of Fame” si accepta cu mandrie, respectul si recunostinţa noastra. Doresc sa-i multumesc Doamnei Mariana Mihut pentru fericirea pe care o naste in noi la fiecare aparitie pe scena. Mariana Mihut reprezintă o lume care imprastie lumina pe oriunde poposeste. Aceasta stea, oferita cu toata dragostea Marianei Mihut inseamna daruirea, aprecierea, talentul, implicarea unei adevarate actrite, inseamna o viata traita intens pentru publicul drag”, declara George Ivascu, Directorul Teatrului Metropolis.

Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) reprezinta un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Fiind strategic pozitionata in centrul istoric al Capitalei, Aleea Celebritatilor din Piata Timpului sustine strategia Cocor si a Teatrului Metropolis de promovare a valorilor autohtone veritabile.

Mariana Mihut s-a nascut la data de 7 noiembrie 1942. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, Bucuresti, in 1964, jucand mai intai la Teatrul Giulesti. Este „de-o viata” actrita a Teatrului Lucia Sturza Bulandra din Bucuresti unde avut sansa sa lucreze inca de la inceput cu mari artisti autohtoni.

De-a lungul carierei sale a jucat in diferite piese de teatru precum: „Padurea impietrita” de Sherwood, „Palaria florentina” de Labiche, „Nunta lui Figaro” de Beaumarchais, „Ingerii tristi” de D.R. Popescu, „Visul unei nopti de iarna” de Tudor Musatescu, „Merlin” de Tancred Dorst, „Vizita batranei doamne” de Friederich Durrenmatt, ” Levantul” de Mircea Cartarescu, ” Mutter Courage” de Bertolt Brecht. I s-a decernat premiul UNITER pentru cea mai buna actrita in rol principal din spectacolul „Lear”, de Andrei Serban.

Fiind una dintre cele mai apreciate actrite ale momentului, prin rolurile jucate de-a lungul unei cariere prestigioase, Mariana Mihut are, la ora actuala, cele mai multe premii UNITER pentru roluri principale feminine.

Reclame

Filed under: Lifestyle, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 958.317 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: